dinsdag 16 februari 2016

Weer een besparing gevonden.Vorige week is het er gewoon niet van gekomen om een blog te schrijven, dit had verschillende redenen. De eerste reden; Die vervelende reacties op mijn vorige blog........*klik* als je die blog wil lezen.  Deze reacties had ik echt niet aan zien komen.  Het schijnt dat ik verantwoordelijk ben voor alle longproblemen van Nederland in die 2 jaar dat ik een houtkachel gestookt heb.
Hier heb ik lang over nagedacht, maar hoe vervelend ook, het spijt me, maar ik kan niet met de hele wereld rekening houden. Ik richt mijn leven in hoe ik denk dat ik het goed doe. Niet meer en niet minder.
Al wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.............


Dit blog gaat over mijn weg naar een minimalistischer leven en mijn besparingen.

En een besparing heb ik weer kunnen doen;

Onlangs overgestapt van Telfort naar Ziggo. Laatstgenoemde had zo'n goeie aanbieding dat ik wel moest overstappen.
Ik werd hierop geattendeerd door euroclix en reclame op tv.  Als ik via euroclix over zou stappen zou ik hier ook nog 1600 clix mee verdienen en op jaarbasis 180 euro voordeliger uit zijn. Per maand is dit 15 euro. Een win/win situatie dus.
Zo gezegd zo gedaan. De ontvanger en modem werd snel afgeleverd, het aansluiten zou nog even duren en dat kwam hierdoor......


 • Allereerst was het erg druk op het werk.........
 • Was het carnaval.......
 • Zoonlief vloog uit, op zijn 28e verjaardag *slik* (met zijn hond, die vanaf zijn puppytijd al 4,5 jaar bij ons woonde).......
 • Moest echt weer een ritme vinden....... (had zoveel gewerkt, dat ik de luxe had om 1 week vrij te zijn)........
 • Manlief werd ziek, knapte gelukkig ook weer op en waren dus ook even samen vrij.......
 • Namen de fietsen van mijn ouders over( voor manlief een elektrische ) zodat we eindelijk samen kunnen fietsen........
 • Ging de houtkachel de deur uit en kwam de sfeerhaard erin.
 • Kwam dochterlief en onze kleinzoons een weekendje logeren (joepie)

En toen kwam zoonlief langs, "Zal ik Ziggo even voor jullie installeren? "
Nou graag natuurlijk......... binnen 1,5 uur was alles weer  "full operational".

Minimalistisch is het natuurlijk niet, maar scheelt wel in de vaste lasten, dat zijn keuzes die we maken.

Al bij al was het was me een weekje wel......

Hoe is jouw week verlopen?

28 opmerkingen:

 1. Fijn dat je zo'n leuke besparing hebt kunnen doen zonder al te veel moeite. En ik ben benieuwd hoe de electrische fiets gaat bevallen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn ondertussen een paar keer weg geweest en tot nu toe bevalt het prima. Manlief heeft artrose en fietsen ging eigenlijk niet meer, met een elektrische fiets gaat het fantastisch.

   Verwijderen
 2. Toch weer een besparing gevonden, lekker he? Wat betreft vervelende reacties; er is een aantal mensen dat altijd vervelend reageert, altijd. Ik ben gestopt die reacties te plaatsen, jij zou ze kunnen verwijderen. Blijkbaar is de lol er dan af van deze types, want ze stoppen echt met reageren... Daarnaast kan ik je aanraden geen anonieme reacties meer te plaatsen (zie de instellingen voor het plaatsen van reacties), bij mij scheelt dat ontzettend veel! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonder pardon verwijderen is inderdaad een goed idee. Je hebt er altijd van die "trollen" tussen zitten. En je weet wat ze zeggen: "don't feed the trolls", m.a.w. geef ze geen kans om te proberen je het leven zuur te maken alleen om dat ze daar toevallig op kikken.

   Volgens mij is daar door de overheid net een actie voor op touw gezet: Be nice or leave.

   Wel goed dat Anja nu eens alle reacties heeft laten zien (waarvan sommige ronduit beledigend) op een ogenschijnlijk doodnormaal bericht. Ik heb daar ook op gereageerd, maar op een normale respectvolle manier (ik hoop dat dat ook zo overkwam, Anja).

   Ik zou het jammer vinden als anonieme reacties niet meer geplaatst kunnen worden, want dan kan ik ook niet meer reageren. Zo vind ik het ook heel jammer dat ik nooit op jou leuke blog kan reageren vanwege die restrictie.

   Groetjes,
   N.

   Verwijderen
  2. Wat leuk om te lezen, N! Maarre, ik kreeg reacties die echt niet door de beugel konden (scheldwoorden en zelfs bedreigingen). Het is echt heel jammer voor de goedwillenden, maar voor mij schept dit heel veel rust. Hopelijk blijf je wel lekker meelezen!

   Verwijderen
  3. Ik heb jou reactie wel als respectvol gelezen hoor N. Ieder zijn mening toch?

   Verwijderen
  4. Inderdaad fijn om toch weer een besparing op de vaste lasten te maken. En om anonieme reacties te weren, daar ga ik echt eens over nadenken. Bedankt voor de tip.

   Verwijderen
 3. Wauw heb even de commentaren gelezen, frustratie zit hoog bij sommige mensen, zijn waarschijnlijk jaloers moet je maar denken,ze beseffen niet dat er andere veeeeeel vervuilendere methoden zijn om te verwarmen!en als ze houtkachels moeten verbieden , moeten ze autos zeker verbieden!Ach trek het je niet aan hoor! Je hebt een geweldige blog! Ik reageer eigenlijk nooit , maar dit onrecht vond ik er toch over! Groetjes uit Belgie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie hoor Ann.

   Verwijderen
  2. Houtkachels zijn grotere vervuilers dan auto's maar goed ik heb ook geen auto dus wat mij betreft mogen ze en de houtkachel en de auto verbieden :)

   Groetjes Sas

   Ps hopelijk reageer ik respectvol genoeg om dit te publiceren.

   Verwijderen
 4. Druk, druk, druk. Ook nog helemaal geen tijd en energie om een blog te schrijven. Zoonlief jeugdprins carnaval, dochterlief gevallen met skiën, contacten met Oostenrijk want ze was met school. Nu lekker thuis en morgen naar het ziekenhuis, autolampen stuk en moesten vervangen worden, betekent 1,5 uur weer weg, dochterlief brengen en halen school, sporten, boodschappen, pffffff hele huis opruimen door de bom die ontploft is met carnaval. ach ga zo maar door. Na morgen duidelijkheid en hopelijk iets meer rust.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Och meis wat zul je geschrokken zijn. Hopelijk hersteld ze snel. Wat zul je straks genieten als de rust weer is wedergekeerd.

   Verwijderen
 5. Mijn weekje was heel rustig, lag plat in bed met rug pijn, heb wel een heerlijke serie kunnen kijken.

  Ik heb vanaf dag 1 anoniem reageren uit gezet. scheelt een hoop gezeur. Ja je krijgt minder reacties in het algemeen maar ik zie wel dat een bericht gelezen word. Ik vind de reacties die je gekregen hebt heel vervelend! Bah, en waarom? Vraag ik me dan altijd af.

  Ik hoop nog veel berichtjes te lezen vanuit jou! Jou manier van leven en jou keuzes. Ik vind het juist leuk dat iedereen een andere invulling geeft aan consuminderen en besparen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen, dat je het leuk vind om mijn blog te lezen, maar dat is wederzijds.
   Hopelijk is je rugpijn minder of is het chronisch? Gelukkig dat je afleiding vond in je favoriete serie te kijken.

   Verwijderen
 6. Sorry als je mijn reactie als vervelend ervaren hebt, ik zal mijn frustratie met mijn buurman niet meer op jouw blog ventileren :)
  Ik keek net nog eens terug en het zijn inderdaad wel erg veel negatieve reacties... Misschien inderdaad gewoon eraf gooien als het je niet aanstaat? Tis jouw blog, hier ben jij koningin :p

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk dat je oa mij bedoelt met mijn "vervelende" reacties.

  Ik heb naar mijn mening gewoon gereageerd niet brutaal niet agressief en ik had ook niet gescholden , houtkachels zijn echter een groter probleem vanwege het fijn stof wat vrij komt dan de meeste mensen denken.

  Ik wilde met mijn reactie's mensen tot nadenken zetten, niets meer en niets minder.

  En nee ik ben niet jaloers, en natuurlijk weet ik best wel dat jij het probleem niet ben van alle houtkachels in Nederland.

  Maar goed, ik bied mijn excuus aan om het feit dat jij met mijn reacties in je maag gezeten hebt. Want dat is nooit mijn bedoeling geweest.

  Grotjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, jij was 1 van die vervelende reacties. Maar je excuus is aanvaard hoor. Persoonlijk vind ik dat ieder zijn eigen mening mag hebben, ook jij. Maar ik voelde mij gewoon aangevallen, terwijl het onderwerp van mijn blog hier niet over ging. Maar goed zand erover.

   Verwijderen
 8. hallo ik miste u ook al !
  wij hebben alleen maar houtkachel ! maar wij gaan niet ieder jaar met het vliegtuig op reis en wij rijden op gans hebben maar 1auto en 1 elec.fiets iedereen bespaart op zijn manier en de mensen die zo reageren die zijn vaak veel grotere vervuilers dan ze zelf weten! ik vind het vaak niet eenvoudig want tuinmeubelen is hout beter of kunststof ? wie draagt nooit een fleecetrui?gemaakt van petroleum en bij elke wasbeurt lost het mini plastiek bolletjes hup de zee en de eieren die ze eten weten de dames kip dat de lucht blauw is en gras groen mijn dames wel hoor ...dus laten we respect hebben voor iedereen en ons best doen want meer kunnen we niet doen want als china en Amerika zo blijven de lucht vervuilen !een lieve groet vanuit belgie van Jezebelle die blij is dat je terug schrijft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is het maar net, als we allemaal iets doen voor het milieu.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 9. Het is natuurlijk je goed recht maar ik vind het toch jammer dat je mijn reactie's niet plaatst.

  Ik vraag me oprecht af waarom, wederom heb ik netjes gereageerd zelfs nog mijn excuus aangeboden maar blijkbaar toch niet goed genoeg.

  Erg jammer dit.

  Sas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor Sas, zolang je reactie niet kwetsend is, wordt hij gewoon geplaatst. Moest alleen even uitvogelen hoe ik die goedkeuring, die ik nu ingeschakeld heb, hoe ik dit moest doen. Ben er nu achter hoe..... groetjes, Anja.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 10. Hoi Anja

  Ja soms is het allemaal nog niet zo gemakkelijk he dat internetten haha :)

  Fijn dat je mijn excuus aanvaard hebt, en echt ik heb je nooit willen aanvallen maar ik weet wel dat ik soms wat scherp door de bocht ga. Dus vandaar ook mijn excuses.

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie besparing weer! En die houtkachel; volgens mij maakt het nogal verschil wat je stookt en of je idd je schoorsteen schoonhoudt. En verder heb ik er zelf nooit last van gehad of begrepen dat mensen er bij mij last van hadden.

  Zelf ruik ik mijn pelletkachel ook wel eens, terwijl dat superschoon zou moeten zijn. Gelukkig woont hier verder toch niemand, dus veroorzaak ik volgens mij niet speciaal overlast voor iemand. En anders zou ik zeker doen wat in mijn mogelijkheden ligt om die overlast te beperken, maar ik vind ook dat je - mits je niet bv met een allesbrander op je balkon zit - je leven een beetje moet kunnen leiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nare reacties op een blogje kunnen hard binnen komen ja. Zeker als je ze niet voorzien had.

  Gewoon schrijven wat je schrijft hoor. Ieder haar mening.

  De week hier was ook hektisch: Druk op het werk, druk op de man zijn werk en druk thuis... Volgens mij zat het in de lucht als ik de andere reacties zo eens lees! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja je blijft je verbazen over het feit dat je iedere keer iets nieuws vind. Dat is reuze leuk. Iedere keer weer iets langslopen en bekijken helpt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat linkt als een mooie besparing 180 euro.Toevallig heb ik deze week ook maar weer eens euroclix geactiveerd. heb het jaren geleden gehad maar op een of andere manier is dat verwaterd. Wij hebben ook Ziggo en het bevalt prima. Super als je zoon dat zelf kan.

  BeantwoordenVerwijderen