dinsdag 15 december 2015

Eieren voor mijn geld.Op mijn blog van vorige week *klik*  (heb eindelijk door hoe dit werkt ;) kreeg ik reacties over het storneren van mijn voorschot. Ik had nog 3 dagen een contract bij mijn vorige energieleverancier en deze inde via automatische incasso het voorschot van een hele maand ! Verontwaardigd heb ik het gestorneerd. de reden hiervan is, dat ik een slimme meter heb en per 2 maanden een overzicht kreeg, zowel in verbruik als in euro`s.
Ik zag mijn spaarpot dus lekker groeien.... ik betaalde gemiddeld 100 euro teveel......en zal dus royaal terug krijgen.
Om die reden zag ik dus geen noodzaak om nóg meer voorschot te betalen. 
Spaarpot zou dan ongeveer 1300 euro bedragen !!
In de praktijk blijkt dat dus anders te zijn hun bepalen waar ik mijn geld parkeer.
Gelukkig kreeg ik respons en goede raad van mijn lezers (waarvoor dank) en zette me aan het denken en heb alsnog het volledige voorschot betaald, nadat ik gisteren ook nog een berichtje kreeg dat ik nog 1 dag de tijd had om het volledige bedrag te betalen en anders 15 euro extra kosten moest betalen. Eigenlijk te gek voor woorden toch ?  Hun zijn mij nog ruim 1000 euro schuldig  en ik zou boete moeten betalen?  
Helaas is de eindafrekening pas eind januari, het beetje rente wat ik dan had ontvangen, strijken hun nu op. En betaal ik voor de maand december aan 2 leveranciers een voorschot........

Als ik dit eerder had geweten, zou ik vorige maand mijn voorschot bedrag zover mogelijk naar beneden gezet hebben.

Mijn blog van 13 oktober *klik hier voor die blog* (heb de smaak te pakken) was dus niet zo simpel dan ik aanvankelijk had gedacht.
Toch heb ik geen spijt van mijn overstap, want het scheelt weer aanzienlijk in maandlasten. Maar kost toch wel extra energie en stress.
Gelukkig heb ik voldoende energie en ben behoorlijk stressbestendig.

Kies jij weleens eieren voor je geld ?