zondag 21 juni 2015

Bod op huis


Na een soort van radiostilte, eindelijk een berichtje van de makelaar gekregen. Ons bod op het huis waar we graag willen gaan wonen is afgewezen, dus nieuw bod gedaan en nu weer duimendraaien. Spannende tijden dus. Mocht het bod nu wel geaccepteerd  worden, zal dit ook onze hypotheek flink verlagen. En dat is 1 van de doelen voor 2016.

Het boodschappen budget had ik met 50 euro per week naar beneden bijgesteld, maar blijkt wat te optimistisch  te zijn. Maar met 30 euro minder lukt het aardig.
Wellicht iets om stapje voor stapje te doen.

Ook een overzicht bekeken van de energie maatschappij.  Het blijkt dat we veel te veel betalen als voorschot dus deze ook naar beneden bijgesteld met 45 euro. We gaan tegenwoordig veel bewuster om met ons verbruik. Maandelijks  toch een besparing van 175 euro.

Ben ook van plan om de verzekeringen  eens tegen het licht te houden, zo uit het hoofd kan de doorlopende reisverzekering  er al af., we hebben voorlopig geen vakantieplannen, dus is die verzekering ook onnodig. Hier kom ik later nog op terug.

Ondertussen zijn we flink aan het opruimen geslagen, en proberen overbodige spullen te verkopen, dat loopt lekker, alleen vandaag al voor 150 euro verkocht­čśÇ. Dit geld gebruiken we om kortlopende schulden af te betalen.

Verder haal ik ook veel tips uit het ebook ; Je geld of je leven van Hanneke van Veen en Rob van Eeden, het vrekkenechtpaar. Er staan uiteraard ook dingen in die ik erg ver vind gaan, maar ook wel bewustwording over geldzaken.

 Verder haal ik erg veel inspiratie en motivatie uit andere Bloggers zoals, Zuinigaan, Consuminderen en Consuminderen met plezier om zomaar eens wat te noemen.

Nu dus weer helemaal ge├╝pdatet van de stand van zaken tot zover.

Reacties op mijn blog zijn meer dan welkom.