woensdag 4 november 2015

ContrastHet is inmiddels november, de maand waar we erg naar uitgekeken hebben dit jaar, want onze 2e kleinzoon zal 1 dezer dagen geboren worden.
Vorig jaar zag november er heel anders uit, want gisteren een jaar geleden, overleed mijn vader.
Wat een contrast...... het ene jaar ben ik bezig een crematie van m'n vader te regelen, het andere jaar sta ik op wacht om mijn 2e kleinzoon te verwelkomen.

Net als bij onze 1e kleinzoon, zal ik als kraamverzorgende èn moeder onze dochter bijstaan tijdens haar bevalling en kraamperiode.  Dit is niet uit te leggen hoe fijn en bijzonder dit is om dit voor je kind te mogen doen. Deze keer is het ook erg bijzonder om onze oudste kleinzoon als grote broer te mogen begeleiden.  Iets wat ik normaal bij "vreemde" kindjes doe. Alleen deze grote broer ken ik door en door! Wat een eer !

Dus tot het zover is, hoef ik niet te werken en heb nu de kans om vaker bij mijn moeder te zijn, ook voor haar is dit een bijzondere periode. Ook weer een groot contrast, want normaal werk ik 8 tot 10 dagen achter elkaar en ben dan 2 tot 3 dagen vrij.  Vandaag is de 5e dag op rij dat ik vrij ben.

Een moment om dingen aan te pakken die anders blijven liggen, zoals keukenkastje onder handen nemen. Heb telkens 1 of 2 kastjes per keer gedaan en ben zeer tevreden met het resultaat. Van dit kastje heb ik een voor en na foto. Er is behoorlijk wat weg gegaan, maar heb veel spullen van een ander keukenkastje  erbij gezet, zodat het praktischer is. Het 2e kastje is nu veel leger. Stap voor stap wordt mijn huis steeds minimalistischer, al moet er nog veel gebeuren.
Eindelijk heb ik een overzicht van onze omzetting van de hypotheek binnen.
We betalen nu €67,44 per maand meer, maar lossen nu dus wel af . Een positief contrast dus met voorheen.

Daarnaast gaat vanaf december ons energievoorschot omlaag, omdat we overgestapt zijn naar een andere leverancier zie dit blog  http://wegschuld.blogspot.nl/2015/10/overstappen-naar-een-nieuwe.html
Per saldo blijven we ongeveer gelijk, hier zie ik dus geen "contrast" om bij mijn blog titel te blijven.

Vanaf 19 november worden de nieuwe tarieven van de zorgverzekering weer bekend, deze ga ik dus ook zeker vergelijken en eventueel overstappen. Hier zal ik in een volgend blog op terug komen.

In oktober ben ik net onder mijn boodschappen budget gebleven, maar wil hier deze maand verder onder zitten. Gaat zeker lukken. Zal volgende maand dus pas zien of hier ook een contrast in zit.

Al bij al is mijn leven nu en vorig jaar een behoorlijk contrast, zowel positief als negatief.

  • Van bigspender naar minimalist, 
  • Van afscheid naar nieuw leven,
  • Van beleggingshypotheek  naar annuïteitenhypotheek,
  • Van groot energievebruiker naar véél minder energieverbruik.

Zien jullie ook zoveel contrasten met het een of het ander?