dinsdag 29 december 2015

Weer een spaarpot erbijDe laatste weken, heb ik op vergelijkingssites, verschillende zorgverzekeraars vergeleken.
Ben uiteindelijk overgestapt en levert me nu maandelijks ruim 40 euro besparing op. (Van manlief en mij samen) €42,80 om precies te zijn. 
Ik heb mijn eigen risico opgeschroefd naar 885 euro en voor manlief de wettelijke.

Maandelijks zet ik dit opzij en kom dan aan een bedrag van € 513,60 Die verhoging van het eigen risico heb ik aan het eind van het jaar dus gespaard en mocht ik het niet nodig hebben, is het dus echt een besparing en kan het dus in mijn eigen zak stoppen en heb dan die € 13,60 zelfs nog als extra voordeel.

Voor mij kwam Anderzorg er als voordeligste uit en voor manlief Menzis, blijkt achteraf dat dit dochter/zuster onderneming te zijn, maar dat terzijde.
Aan het einde van het jaar heb ik dus ruim 500 euro in mijn zorgpotje en kan dit dan mooi gebruiken om voor 2017 de zorg ineens te betalen. Zo blijf ik besparen.

Op mijn app van SNS bank heb ik inmiddels 8 spaarpotten, hier zal beslist nog wel een spaarpot bijkomen.
Ik ben nog aan het bedenken hoe ik de verdeling ga maken van sparen. 
In ieder geval elke maand een vast bedrag in elk potje, mocht ik een meevaller hebben, dan zal het waarschijnlijk als volgt verdeeld worden 50% naar de buffer en de rest evenredig verdelen over de overige spaarpotten. Dat bedenk ik dus nog.
  • Buffer
  • Auto
  • 35 jarig huwelijk 
  • Zorg
  • Belasting
  • Kleinkinderen
  • Kleding
  • Verhuis
Voor mij is dit erg overzichtelijk en spaar nu veel gemakkelijker.

Dit zijn allemaal dingen die ik opgepikt/geleerd heb door het lezen van andere bespaar en consuminder blogs.  Daarnaast ben ik sinds ik zelf ben gaan Bloggen veel bewuster over alles gaan nadenken. 2015 was voor mij dus een jaar van bewustwording en kijk met vol vertrouwen naar 2016.
Binnenkort komt ons huis te koop (hierover meer in een later blog) en hopen in 2016 dus te verhuizen en zo weer een flinke besparing op onze vaste lasten te doen.

Ik wil jullie alvast een heel gezellig uiteinde wensen en een fantastisch 2016 met goed gevulde spaarpotten.
Tot volgend jaar.