woensdag 2 december 2015

Bigspender was weer even terug.Op het eind van de maand weer even los gegaan en ooooohhhhh wat was het weer even lekker om te doen.

Hadden samen  een weekend vrij en dat komt niet zo heel vaak voor.
Manlief heeft nieuwe bedrijfsbus, dat was de eerste bigspending, maar ja bedrijfskosten horen er ook bij. Deze moest wel even uitgeprobeerd worden, dus op onze vrije zaterdag een proefritje met als bestemming de woonboulevard waar we heerlijk geluncht hebben. Omdat we toch op de woonboulevard waren ook een bezoekje aan de action. Had nog een agenda voor het nieuwe jaar nodig, deze was maar 1,79. Ook de kerstverlichting was in de aanbieding (manlief is dan net een kind in een snoepwinkel)  Het grote nadeel van shoppen bij de action is dat je altijd met meer naar buiten komt dan nodig was. Vooral met zo'n bigspender in je, die zo nu en dan de kop op steekt. Dus tweede extra/onnodige uitgave gedaan.
Later in de middag stond er een familiereünie gepland, ook weer extra kosten !!!!

Zondag een uitje van Dochterlief gekregen. Naar de schouwburg met Dennis voor de Sintmusical, hier gaan we een traditie van maken. Dik genieten dus !!

Na afloop van de musical chinees eten laten bezorgen.

Al bij al buiten de bedrijfsbus toch zo'n € 125,00 Extra uitgegeven.

In december verwacht ik gelukkig ook extra inkomsten van mijn eindejaarsuitkering en de eindafrekening van de energie maatschappij. Van de laatste verwacht ik ruim €1.000,00 terug te ontvangen, ongemerkt gespaard dus.
Deze inkomsten maken mijn extra uitgaven ruimschoots goed en houd zelfs nog over. Nadat dan de laatste rekeningen van december betaald zijn, gaat de rest in het reserveringspotje en gaan we weer consuminderig verder.

Soms moet je (als het kan) de teugels even laten vieren.
Volgens mij is het daarna weer makkelijker om de broeksriem weer aan te trekken.

Laat jij de teugels weleens vieren en voel je je dan schuldig?