dinsdag 23 juni 2015

Mijn glas is altijd halfvol.

Vandaag nog 1 dagje vrij, dus de was moet gedaan worden. Uiteraard gebruik ik mijn droger niet meer. Dus was naar buiten, bijna klaar met ophangen....... het wordt wel erg donker......Was afhalen. Op het moment dat ik binnen stap, vallen de eerste druppels. De was wordt dus binnen opgehangen.

Dan ga ik mijn moeder ophalen, dochter krijgt vandaag haar 20 weken echo en wij mogen erbij zijn. Wat een wonder is dit toch, het is een druk manneke, de echoscopiste heeft moeite om hem (ja het wordt weer een jongen !) goed in beeld te krijgen, maar na verschillende pogingen lukt het toch.  Alles is voor zover bekeken kan worden, in orde met hem. Ppfff,  blijft toch altijd weer spannend.
Terug bij mijn auto, waar ik netjes een parkeerkaartje voor gekocht heb.....blijkt er een bon  op te zitten ???? Hoe kan dat !! ik heb betaald en ben binnen de tijd terug ???? Geen parkeerwachter te zien....eerst maar goed lezen €97,00 te betalen @#$%ggrrr. Strafbaar feit; Voertuig parkeren op een parkeerplaats voor vergunninghouders zonder parkeervergunning !!!!😠  Zo onduidelijk  zulke dingen.... aan de overkant van de straat had ik wel mogen staan !!!!
Dat dit net nu moet gebeuren, net nu ik zuinig aan het leven ben. Gelukkig ben ik manisch  positief ;) wij hebben net fantastisch nieuws gekregen, wat maakt zo'n boete dan uit ??

Mijn moeder thuis afgezet en weer naar huis, het regent niet meer, dus de was binnen afhalen en weer naar buiten ermee.
Dan komt dochter met kleinzoon (2,5 jaar) lunchen.  Gezellig....had dat manneke al 1,5 week niet gezien. Dikke knuffel voor oma, een big smile en "waar is opa?"
Na de lunch gaat kleinzoon zijn middagdutje doen.

Het is erg koud binnen, maar heb pas de klok thermostaat  van de verwarming aangepast op zuiniger leven en wil hem niet hoger zetten,  De houtkachel gaat aan en al snel wordt het behaaglijk warm. Dochter en kleinzoon blijven straks ook eten, zal opa echt leuk vinden, thuiskomen van zijn werk en dochter en kleinzoon aan de dis zien zitten.
Heb vanavond rijst met goulash gepland, dus die kan mooi op de houtkachel sudderen.

De was is al droog en de volgende kan naar buiten. Het waait lekker en zal dus snel droog zijn.

De goulash is klaar en ik heb de smaak te pakken,  koken op de houtkachel is echt leuk. Dus pan water erop om de rijst te koken. Dit gaat fantastisch !!

Als man en zoon thuis komen kunnen we aan tafel. Heerlijk, wat kan ik hier van genieten, ons eigen gezin met als bonus onze kleinzoon. Terwijl ik het ook altijd erg gezellig vind wanneer de schoonkinderen er ook bij zijn.

Na het eten begint het weer te regenen.......mijn was........ net op tijd haal ik hem binnen.

Dan gaan dochter en kleinzoon naar huis nog een dikke knuffel en kus en tot de volgende keer.

Man is al aan de afwas begonnen ( vaatwasser gebruiken we ook niet meer) gezellig samen aan de afwas.

Met een voldaan gevoel kruip ik daarna met mijn tablet op de bank om een blog te schrijven......Waar zal ik het eens over hebben ??

Ondanks de boete was het een dag met een gouden randje.
Vandaag weer goed bezig geweest met bezuinigen of toch niet?