woensdag 17 juni 2015

Mijn eerste blog.

De knop is om, het gat in mijn hand is dicht en ga consuminderen en aflossen. Om maar met de deur in huis te vallen....ik ga bloggen over minimaliseren, aflossen, consuminderen, maar ook over hardlopen en bewust gezond eten Kortom alles wat me bezighoudt.

Ik zal me even voorstellen; mijn naam is Anja en ben getrouwd, hebben 2 volwassen kinderen een dochter en een zoon, waarvan de zoon nog even thuis woont (heeft net zijn eerste huis gekocht en is volop aan het verbouwen) Onze dochter woont samen en gaat trouwen in augustus en is zwanger van de tweede. Haar oudste (onze kleinzoon) is 2,5 jaar

Jaren hebben we goed verdiend en er ook naar geleefd. 3 of 4 keer per jaar met vakantie naar verre landen. Elke week minimaal 2 keer uit eten en vaak eten bestellen. We hadden het er gewoon druk mee. Een vrijstaand huis met overwaarde.......

Met de komst van de crisis, moesten we flink de broeksriem aantrekken. Man is zzp-er en kon aan het werk blijven door genoegen te nemen met een veel lager uurtarief en dat hebben we gevoeld.....
Zelfs ons huis kwam zoals dat heet "onder water te staan", doordat de huizenmarkt in elkaar storten.

En nu is eindelijk de knop om, na verschillende blogs gelezen te hebben en het boek HYPOTHEEKVRIJ van Gerhard Hormann.

Dus nu zijn we bezig om onze aflossingsvrije en levenhypotheek met woekerpolis om te zetten naar een annuïteitenhypotheek. De afkoopwaarde van de woekerpolis gebruiken we als eerste aflossing en zal ons huis niet meer onder water staan.
Daarnaast zijn we op zoek naar een goedkoper huis, waar alles gelijksvloers is en een minder grote tuin, dus minder onderhoud. We moeten vooruit kijken nietwaar. Dan willen we ook extra aflossingen gaan doen.

Maar voor nu eerst de kleinere schulden afbetalen. Visa, Wehkamp ( ja zo stom was ik ook).
Dus heel fanatiek een excel bestand aangemaakt met in en uitgaven overzicht.
Die extra aflossingen die we willen gaan doen, moeten uiteindelijk ergens vandaan komen. Ben begonnen met het boodschappen budget naar beneden bij te stellen en mijn contract te laten verhogen. ( gelukkig dat dit kon, voorlopig tot 2016 en daarna een evaluatiegesprek of het van beiden kanten bevalt).

Hopelijk zijn er mensen die het interessant vinden om mijn blog te lezen , zo niet.....het is zoiezo voor mezelf een uitlaatklep.

Wat was voor jullie de aanleiding dat de knop omging??