dinsdag 24 november 2015

Goedkoop sporten

Goedkoop sporten

Volgens mij is een van de goedkopere manieren om te sporten hardlopen.
Dit kun je te allen tijde doen waar en wanneer je maar wil.

Vroeger ging ik 2 tot 3 keer per week naar de sportschool. Hier deed ik cardio, body balance. Dit kostte me 27,50 euro per maand !!
Het enige wat het kost als je begint te hardlopen is een paar hardloopschoenen. Deze zijn al te koop voor 20 a 25 euro. Later kun je altijd nog beslissen of het nodig is om duurdere exemplaren te kopen. Ik heb gelukkig hele makkelijke voeten en betaal nooit meer dan 45 euro hiervoor. Je kunt het dus zo duur maken als je zelf wil.

6 jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen, er was een marathon in de stad en toen kreeg het virus mij te pakken. Het jaar erop liep ik de 4 engelse mijl mee (6,4 km) en weer een jaar later de 10 km.
Ik ben samen met manlief begonnen in een loopgroepje en leerde hier mijn conditie opbouwen. Dit kostte 25 euro per kwartaal. Manlief is om gezondheidsredenen gestopt  en later kwam ik hier mijn huidig loopmaatje tegen. Haar ken ik al 38 jaar. Onze mannen zijn neven. Wij zijn even oud en onze neuzen staan dezelfde kant op en wonen vlakbij elkaar in de buurt. Tijdens het lopen bespreken we het wel en wee van onze levens, dus is het ook nog eens een therapie ;)

Drie keer per week op vaste dagen gaan we 's morgens om 6 uur, voor dat we gaan werken een km of 8 lopen.
Hier hebben we de rest van de dag een heel voldaan gevoel van en doordat je weet dat je maatje staat te wachten, ga je, zin of niet.
Vóór mij werkt het om 's morgens te lopen, want hoe druk het de rest van de dag ook is, het lopen heb ik al gedaan.

Wat voor sport beoefen jij en hoe duur of voordelig is dat?