woensdag 25 mei 2016

Tijd voor mezelf en uit mijn comfort zoneOnlangs hebben we een familie fotoshoot gemaakt en oh wat zijn ze leuk geworden .
Ben er erg blij mee, al mijn naasten, man moeder, kinderen en aangetrouwd en natuurlijk onze kleinzoons waren van de partij en we hebben dus de meest denkbare combinaties gemaakt, sommige zelfs hilarisch.
Om privacy redenen, heb ik de fotocollage bewerkt, met een app.
Origineel zijn ze natuurlijk veeeeeel mooier.

En dat brengt me op het gebruik van apps., Ik ben er gek op.
Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een app voor.
Zelf heb ik onlangs Pic Collage ontdekt, hier kun je leuke collages van je foto's mee maken en eventueel bewerken.  Deze app is gratis ( als ik moet betalen voor een app, hoef ik hem niet)

Zoals je op de foto kunt zien, heb ik op mijn telefoon een mapje aangemaakt met mijn meest gebruikte, (lees favorieten) apps bij elkaar, en surf ik makkelijk van de ene app naar de andere.
In mijn vrije tijd verveel ik me dus nooit. Ook lees ik boeken op mijn telefoon of tablet en ook daar heb ik ook een app voor, deze is van bol.com en heet Kobo, via deze app kun je heel gemakkelijk e-books shoppen bij bol.com.
Uiteraard staat ook de app van bloglovin in mijn favorieten mapje, maar dit pastte niet op de foto. Verder speel ik ook candy crush, ook al zo verslavend, maar is het enige spelletje wat ik speel ( als excuus) Ook de social media apps,  zoals fb, Twitter en Instagram gebruik ik. Al wordt fb minder en Instagram meer. En bankieren wordt ook steeds makkelijker.  Het nadeel daarvan is (bij rabo) dat ik gebruik maak van Finbox ( hier komen rekeningen in te staan, die je moet betalen) en deze niet via de app kan zien. Dit grapje kostte me 40 euro boete omdat ik een rekening van 10 euro gemist had. Dus heb me voorgenomen om wekelijks 1 keer in te loggen in internetbankieren. ( zo zonde van het geld)

Gisteren en vandaag had ik een heerlijk dagje voor mezelf.
Lekker wat aanlummelen in huis en de enige afspraken die ik gisteren had staan was om 6:00 uur, mijn ochtendrun met loopmaatje en 's middags een afspraak bij de schoonheidsspecialiste. (hier heb ik een hele tijd op bezuinigd, maar ga sinds kort weer elke maand)

Nagenietend van de fijne run en tijd voor mezelf, besloot ik dan meteen mijn haren maar te wassen. Dit doe ik vaak maar 1 keer in de week, omdat het zo droog is en lekker voordelig. Ter plekke besloot ik, dat er weer eens een fris modelletje geknipt moest worden. En tot mijn grote vreugde, was er precies nog een plaatsje vrij, vóór mijn afspraak bij de schoonheidsspecialiste. Joepie......
Deze keer niet bij mijn vaste kapster, maar hé, je kunt niet alles hebben.
Dit was dus wel buiten mijn comfort zone, want mijn haar is me eigenlijk heilig.
Maar goed,  de kapster stelde zich voor en kwam heel vriendelijk over, na mijn wensen doorgesproken te hebben met haar, ging ze aan de slag.
Al kletsend won ze mijn vertrouwen en heb haar een heel klein beetje carte blanche gegeven ( wat een held ben ik toch).
Toen ze klaar was met knippen, föhnen en modelleren, was ik meer dan tevreden.
Er is een flink stuk af, heb mijn krullen terug ( Hoe ouder ik word, hoe meer mijn haar gaat krullen, ben er zelf verbaasd over) En wat het allerbelangrijkste is, hoef ik er weinig aan te doen en kan het nu ook los dragen, zonder dat het in mijn gezicht valt.
Aansluitend kon ik naar de schoonheidsspecialiste en wis en waarachtig (was het helemaal vergeten) mijn vaste specialiste had vakantie........ het was voor mij dus de dag van grenzen verleggen ; -)
Nu weet ik uit ervaring, dat de ene schoonheidsspecialiste de andere niet is en dus behoorlijk zenuwachtig was voor mijn wenkbrauwen ( is toch bepalend voor je uitdrukking en expressie)
Maaaaaarrrrrr......... Hoe is het mogelijk....... ook zij overtrof mijn verwachtingen!!

Ik ben dus om..... en heb bij allebei de volgende afspraak gepland. (Normaliter ben ik dus heel trouw)
De foto van de wenkbrauw heb ik van Internet geplukt. (Toepasselijke woordspeling)

Met de pinksterdagen hadden we een korte vakantie met onze dierbaren  aan de Belgische kust en hebben genoten. *hier*
Het huisje waar we verbleven was niet helemaal wat we ervan verwacht hadden, maar was schoon en toch wel comfortabel. Maar we mistte een kinderbox, een koekepan en een koffiekan. Dat laatste werd meteen vervangen, de box werd een kleed op de vloer en fungeerde ook goed ( gelukkig kruipt klz 2 nog niet) en de afwezigheid van een koekepan hebben we maar voor lief genomen en geen eieren gebakken maar gekookt.

Ondanks dat we met 4 generaties zijn/waren, hebben we toch gezamenlijk leuke dingen kunnen doen.
Zoals een heerlijke lange strandwandeling van ruim 3,5 uur. (Trots op mijn man met zijn artrose en mijn bijna 80 jarige moeder) De dag erop een rustige dag in het zwembad ingelast. Tussendoor in het zonnetje en uit de wind een lunch op een terras aan het strand.Zelfs onze jongste kleinzoon had het naar zijn zin.

Een dagje Plopsaland stond ook op de planning, daar gingen we met de kusttram heen, waar we 1 uur en 40 minuten heen èn dezelfde tijd ook weer terug in zaten. Was bijna een dagtrip zelf ;-)
Ook deze dag is ons goed bevallen.
Ook was er een subtropisch zwembad, dus al bij al hebben we ons goed kunnen vermaken en kijken terug op een geslaagde vakantie.

Bij thuiskomst bleek ik keelontsteking te hebben en een koortslip toe, dus kon meteen de ziektewet in en aan de antibiotica. ( nooit ziek)
Hoop snel weer aan de slag te kunnen, maar een koortslip en baby's is geen goede combinatie, dus goed genezen is een pré.

Voor vandaag staat er nog een personeelsuitje op de planning, met enkele workshops en een etentje.
Is altijd leuk om in een ontspannen sfeer alle collega's weer eens te zien en te spreken, vooral omdat we een heel solistisch beroep hebben.

Al met al vullen mijn dagen zich prima en zijn, ondanks de ik thuis ben nog tekort.

Hoe vul jij je vrije dagen?