donderdag 8 oktober 2015

Omzetting hypotheek 3

In april zijn we bij onze hypotheekadviseur geweest, omdat we een woekerpolis hebben/hadden. De afkoopwaarde van deze polis gebruiken we dan om de hypotheek extra af te lossen en onze spaarhypotheek om te zetten naar een annuïteiten hypotheek. Maar wat een tijd dat die banken en verzekeraars daar voor nodig hebben om alles af te handelen!!

Eindelijk was het 1 augustus dan zover dat de omzetting een feit werd ( dit hoorde we pas de 1e week van september dus werd er met terugwerkende kracht nog even 2 extra aflossingen van 2 maanden dmv automatische incasso afgeschreven, waar ik dus helemaal niet op gerekend had. Je zou denken dat,  zodra die afkoopwaarde gestort is, dan de annuïteitenhypotheek van kracht gaat. Niet dus, de waarde van de polis zal volgens de verzekeraar op 24 september overgemaakt worden op onze hypotheekekening. Dus heb ik verplicht, bijna 2 maanden extra afgelost, terwijl dit niet in de planning zat !

Afgelopen vrijdag 2 oktober, kreeg ik nog wel een overzicht dat de hypotheek naar annuïteit is overgezet, maar nog geen overzicht van de nieuwe hypotheek som.

Als ik dit van tevoren geweten had, had ik de hypotheek omzetting nog niet in gang gezet, maar eerst die afkoopwaarde laten storten en daarna de omzetting pas uit laten voeren. Daarnaast verwacht ik ook binnenkort de nota van hypotheek adviseur van 1250 euro.

Is dit een normale gang van zaken ? Wie het weet mag het zeggen.