dinsdag 12 januari 2016

Doelen voor 2016

Ik houd niet van goede voornemens, maar vind het wel leuk om mezelf doelen te stellen ( wat is het verschil?) Wie het weet mag het zeggen.
Even een opsomming van mijn doelen in 2016

  1. Huishoudgeld naar 400 euro
  2. Minder kleding kopen. (Vroeger kocht ik elke maand wel iets)
  3. De buffer flink spekken.
  4. Alle spaarpotjes volstorten tot het gewenste bedrag ( heb niet eens berekend of het haalbaar is, maar met extra inkomsten erbij....... Wie weet)
  5. Alle inkomsten van mijn eigen bedrijfje naar de spaarrekening.
  6. Ons huis flink opruimen/minimaliseren
  7. Huis verkopen
  8. Appartement kopen en verhuizen.
Eind 2016 een terugblik of mijn doelen gehaald zijn en te zien hoe realistisch mijn doelen waren.

Voor nu ga ik er met frisse/ goede moed ervoor.

Het schip vaart binnen.


Eindelijk hij is binnen, het schip met geld de nota van de eindafrekening van mijn vorige energieleverancier. Het schip zelf wordt eind volgende week pas verwacht, maar kan nu alvast gaan dubben over de verdeling.
Het te ontvangen bedrag is zelfs nog meer dan verwacht.
Omdat we een slimme meter hebben en dus wist dat we royaal terug zouden krijgen, had ik het laatste termijnbedrag heel verontwaardigd gestorneerd, maar heb dankzij meedenkende lezers/volgers toch maar eieren voor mijn geld gekozen en het voorschot alsnog betaald en zo een boete kun voorkomen  *Klik hier*  voor de link van mijn blog hierover.
Het terug te ontvangen bedrag is.............tromgeroffel.................maar liefst €1.422,00
Dit kan meteen doorgeschoven worden naar de spaarpotjes,  50% gaat naar de buffer en wat overblijft moet ik nog over nadenken hoe ik die verdeel over de potjes. Heerlijk z'n luxe hoofdbreker.

Daarnaast, kwam gisteren mijn eindejaarsuitkering  samen met mijn salaris gestort en ook hier was het meer dan verwacht.....................weer tromgeroffel............
Dit was €267,40 meer om precies te zijn.
Van dit bedrag snoep ik eerst een nieuwe stofzuiger af, deze is echt aan vervanging toe.

Deze week een drukke week voor de boeg, hoewel vrij van mijn werk in loondienst, tussen 2 gezinnen.
Zoonlief is met de laatste loodjes aan zijn huis bezig en kan ik hem nu eindelijk ook eens helpen met de boel uitsoppen( met verbouwen loop ik alleen maar in de weg en is niet mijn ding)
Naast mijn werk in loondienst heb ik ook nog een eigen bedrijfje en toevallig verschillende opdrachten gekregen die ik deze week dan doe. Ook hier dus óók weer extra inkomen door.
de duvel schijt altijd op de grootste hoop

Morgen ben ik weer een jaar ouder en wijzer, dus ga dan eens bedenken hoe ik de verdeling ga doen, zal dus een wijs besluit worden.

Geld maakt niet gelukkig, dat is een feit, maar dit voelt wel heel fijn om zulke bedragen weer achter de hand te hebben.

Hoe denk jij over geld?

Was getekend, een tevreden mens.