donderdag 1 oktober 2015

Grote veranderingen op komst

Na heel lang wikken en wegen, alle voor-en nadelen tegen elkaar afgewogen hebben manlief en ik besloten om veel kleiner te gaan wonen ( lees appartement ) De bungalow waar we een optie op hadden is dus van de baan, we gaan nog verder minimaliseren in vierkante meters dus. Minder vierkante meters betekent ook minder schoon te maken en ook minimaliseren in woonlasten en lagere woonlasten betekent ook meer sparen enz. enz.
Om de overgang van riante tuin naar balkon niet al te groot te maken willen we daarnaast nog een recreatie chalet aan de kust kopen.
Zo het is eruit, ik heb het met jullie gedeeld.......

Nu wilde we dit in principe dit jaar nog verwezenlijken,  maar praktisch is dit gewoon niet haalbaar. Zoonlief vliegt zoals het naar uitziet ( hij is volop aan het verbouwen) dit jaar nog uit en is gewoon handiger dat we daarna de grotere klussen in huis doen, want we willen ons huis instapklaar verkopen.
We merken zelf op onze huizenjacht (appartementenjacht eigenlijk) dat een instapklare woning veel meer potentiƫle kopers trekt.

Financieel zal dit een enorm verschil maken met nu. We zullen dan minder hoeven te werken en meer kunnen genieten en hopen dan met ons pensioen heel weinig of geen hypotheek meer te hebben en dat was vanaf het begin het doel van ons consuminder avontuur.

Wordt vervolgd......

Heb jij een financieel doel voor ogen?