donderdag 1 oktober 2015

Grote veranderingen op komst

Na heel lang wikken en wegen, alle voor-en nadelen tegen elkaar afgewogen hebben manlief en ik besloten om veel kleiner te gaan wonen ( lees appartement ) De bungalow waar we een optie op hadden is dus van de baan, we gaan nog verder minimaliseren in vierkante meters dus. Minder vierkante meters betekent ook minder schoon te maken en ook minimaliseren in woonlasten en lagere woonlasten betekent ook meer sparen enz. enz.
Om de overgang van riante tuin naar balkon niet al te groot te maken willen we daarnaast nog een recreatie chalet aan de kust kopen.
Zo het is eruit, ik heb het met jullie gedeeld.......

Nu wilde we dit in principe dit jaar nog verwezenlijken,  maar praktisch is dit gewoon niet haalbaar. Zoonlief vliegt zoals het naar uitziet ( hij is volop aan het verbouwen) dit jaar nog uit en is gewoon handiger dat we daarna de grotere klussen in huis doen, want we willen ons huis instapklaar verkopen.
We merken zelf op onze huizenjacht (appartementenjacht eigenlijk) dat een instapklare woning veel meer potentiële kopers trekt.

Financieel zal dit een enorm verschil maken met nu. We zullen dan minder hoeven te werken en meer kunnen genieten en hopen dan met ons pensioen heel weinig of geen hypotheek meer te hebben en dat was vanaf het begin het doel van ons consuminder avontuur.

Wordt vervolgd......

Heb jij een financieel doel voor ogen?


7 opmerkingen:

 1. Spannend! En groot gelijk, met dat plan ben ik nu ook bezig :) Mijn doel is gewoon lekker te kunnen leven, zonder me druk te hoeven maken over geld. Maar dan wel dus 'lekker' leven en niet me geen zorgen over geld hoeven maken omdat ik 80 uur per week werk. Daar een beetje een balans in vinden kan best een uitdaging zijn, maar kleiner wonen lijkt me al een behoorlijke stap, aangezien dat een afbetaald huis en dus veel lagere maandlasten weer veel dichterbij brengt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh, wat mooi. En ja, ons doel is hypotheekvrij. En misschien een appartement in de stad waar ik vandaag kom. Heerlijk aan het water of zo. Maar ja, dan moet je dit dorp vaarwel zeggen en of we dat al willen????? Geen idee, nu nog niet.
  Nou geniet van alle voorpret. Ik heb je trouwens in mijn leeslijst gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me een goed plan! Een kleiner huis betekent inderdaad ook minder gedoe en vooral lagere lasten. Dat lijkt me heel bevrijdend voelen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kleiner wonen scheelt zeker op je stookkosten, huisprijs en onderhoud. Zou ik ook doen! Ik zou je huis wel zo neutraal mogelijkhouden. Ik weet niet precies wat jullie onder instapbaar bedoelen, maar ik zou uitbundige kleuren vermijden en zo neutraal mogelijk houden. Mensen willen zelf toch iets met de woning doen en ze schilderen liever over een witte muur dan een donker blauwe bijvoorbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Michelle, gewoon neutraal. Willen ook de badkamer nog vernieuwen, deze is nog echt retro groen.... uiteraard doen we die ook neutraal. Hopen dan een goeie prijs te krijgen.

   Verwijderen
  2. Ja badkamer en keuken zijn wel belangrijk voor kopers. Die waren bij mij ook in orde en schilderwerk van deuren en posten, de rest was gedateerd. Ik deed zelfverkopen en dus ook zelfde rondleidingen en prees dat als pluspunten erg aan.

   Verwijderen