dinsdag 24 november 2015

Goedkoop sporten

Goedkoop sporten

Volgens mij is een van de goedkopere manieren om te sporten hardlopen.
Dit kun je te allen tijde doen waar en wanneer je maar wil.

Vroeger ging ik 2 tot 3 keer per week naar de sportschool. Hier deed ik cardio, body balance. Dit kostte me 27,50 euro per maand !!
Het enige wat het kost als je begint te hardlopen is een paar hardloopschoenen. Deze zijn al te koop voor 20 a 25 euro. Later kun je altijd nog beslissen of het nodig is om duurdere exemplaren te kopen. Ik heb gelukkig hele makkelijke voeten en betaal nooit meer dan 45 euro hiervoor. Je kunt het dus zo duur maken als je zelf wil.

6 jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen, er was een marathon in de stad en toen kreeg het virus mij te pakken. Het jaar erop liep ik de 4 engelse mijl mee (6,4 km) en weer een jaar later de 10 km.
Ik ben samen met manlief begonnen in een loopgroepje en leerde hier mijn conditie opbouwen. Dit kostte 25 euro per kwartaal. Manlief is om gezondheidsredenen gestopt  en later kwam ik hier mijn huidig loopmaatje tegen. Haar ken ik al 38 jaar. Onze mannen zijn neven. Wij zijn even oud en onze neuzen staan dezelfde kant op en wonen vlakbij elkaar in de buurt. Tijdens het lopen bespreken we het wel en wee van onze levens, dus is het ook nog eens een therapie ;)

Drie keer per week op vaste dagen gaan we 's morgens om 6 uur, voor dat we gaan werken een km of 8 lopen.
Hier hebben we de rest van de dag een heel voldaan gevoel van en doordat je weet dat je maatje staat te wachten, ga je, zin of niet.
Vóór mij werkt het om 's morgens te lopen, want hoe druk het de rest van de dag ook is, het lopen heb ik al gedaan.

Wat voor sport beoefen jij en hoe duur of voordelig is dat?

11 opmerkingen:

 1. Oh leuk, een collega hardloper!!! Ik loop ook al zo'n tien jaar hard. Mijn kraamhulp van mijn vierde kind vertelde hoe zij altijd ging hardlopen en daar zo rustig van werd. Dat leek me wel wat.

  Het is inderdaad de goedkoopste sport die er is. Ik loop elke ochtend behalve donderdag en zondag. Donderdag fiets ik en zondag heb ik 's avonds dansles.

  Zou je tijd en zin hebben mee te doen aan een interview voor de rubriek Rennende moeders op mijn blog Ren mama, ren?

  groetjes,
  Nicole
  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Nicole, ik ben in juli al geintervieuwd door jou ;) Vond dit trouwens erg leuk en je had dit mooi uitgewerkt. Groetjes Anja.

   Verwijderen
  2. Excuus Anja! Dat had ik even niet door. Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 2. Heerlijk lopen. Ik wandel en daar ben ik al heel blij mee. Een leeg hoofd. Het liefst 's morgens vroeg, dan is het nog zo lekker rustig buiten, lees minder onaangelijnde honden, in de zomer hoor je de vogels zingen. Helemaal top.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens, alleen stoor ik me niet aan onaangelijnde honden. Maar snap ook heel goed dat niet iedereen daarvan houdt.

   Verwijderen
 3. Onze zoon doet ook aan hardlopen. Helaas is het voor hem niet zo'n goedkope sport. Ook hij had goedkope schoenen met het gevolg: blessures. Hij bleek doorgezakte voeten te hebben dus steunzolen voor zowel gewoon als voor te sporten (kassa). Last van een knieblessure dus meerdere keren fysiotherapie. In overleg maar goede (dus dure) schoenen aangeschaft. Sindsdien gaat het goed. Wel elk half jaar nieuwe schoenen nodig a €150-160. dus zo heel goedkoop is het niet altijd.
  Moeder van drie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Das zonde, dan wordt het uiteindelijk nog een dure sport.

   Verwijderen
 4. Bijna elke maandagmorgen ga ik wandelen. Verder ben ik sinds een week of 6 bezig met aquajoggen, voorafgegaan door een crosstraining en de loopband. Op dinsdag zit er nog fifty fit tussenin. Dit zijn allemaal oefeningen voor de oudere dames, maar door mijn reuma perfect voor mij.
  Dus sinds een maand heb ik kosten aan het sporten, 32,50 per maand. Na het sporten kunnen we de jacuzzi in en de sauna. Zit allemaal bij de prijs in.
  Ik ben erg blij dat ik overdag wat sociale contacten heb en heb de 32,50 per maand er graag voor over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn toch en ik begrijp dat dat de 32,50 je meer dan waard is.

   Verwijderen
 5. Wauw, petje af! Iedere ochtend 8 km hardlopen? Dan moet je wel een topconditie hebben opgebouwd, inmiddels...

  Nu je het over 'therapie' hebt. Ik heb eens ergens gelezen dat iedere dag hardlopen hetzelfde effect heeft als antidepressiva. En bij mij in de buurt zat vroeger een praktijk waar mensen op die manier aan hun depressieve klachten geholpen werden: met een hardloopgroepje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik loop niet iedere ochtend hoor, maar 3 keer in de week. Probeer wel tussendoor nog een workout te doen van buikspieroefeningen en een beetje yoga. Schiet er ook vaak bij in, maar zit nu weer lekker in de sportflow. Wat betreft de therapie is sporten inderdaad goeie therapie, dan komt er een stofje vrij wat je gelukkig maakt. Als ik me niet vergis is dat serotonine, maar ik doelde ook op het kletsen met mijn loopmaatje ;)

   Verwijderen