woensdag 2 december 2015

Bigspender was weer even terug.Op het eind van de maand weer even los gegaan en ooooohhhhh wat was het weer even lekker om te doen.

Hadden samen  een weekend vrij en dat komt niet zo heel vaak voor.
Manlief heeft nieuwe bedrijfsbus, dat was de eerste bigspending, maar ja bedrijfskosten horen er ook bij. Deze moest wel even uitgeprobeerd worden, dus op onze vrije zaterdag een proefritje met als bestemming de woonboulevard waar we heerlijk geluncht hebben. Omdat we toch op de woonboulevard waren ook een bezoekje aan de action. Had nog een agenda voor het nieuwe jaar nodig, deze was maar 1,79. Ook de kerstverlichting was in de aanbieding (manlief is dan net een kind in een snoepwinkel)  Het grote nadeel van shoppen bij de action is dat je altijd met meer naar buiten komt dan nodig was. Vooral met zo'n bigspender in je, die zo nu en dan de kop op steekt. Dus tweede extra/onnodige uitgave gedaan.
Later in de middag stond er een familiereünie gepland, ook weer extra kosten !!!!

Zondag een uitje van Dochterlief gekregen. Naar de schouwburg met Dennis voor de Sintmusical, hier gaan we een traditie van maken. Dik genieten dus !!

Na afloop van de musical chinees eten laten bezorgen.

Al bij al buiten de bedrijfsbus toch zo'n € 125,00 Extra uitgegeven.

In december verwacht ik gelukkig ook extra inkomsten van mijn eindejaarsuitkering en de eindafrekening van de energie maatschappij. Van de laatste verwacht ik ruim €1.000,00 terug te ontvangen, ongemerkt gespaard dus.
Deze inkomsten maken mijn extra uitgaven ruimschoots goed en houd zelfs nog over. Nadat dan de laatste rekeningen van december betaald zijn, gaat de rest in het reserveringspotje en gaan we weer consuminderig verder.

Soms moet je (als het kan) de teugels even laten vieren.
Volgens mij is het daarna weer makkelijker om de broeksriem weer aan te trekken.

Laat jij de teugels weleens vieren en voel je je dan schuldig?

7 opmerkingen:

 1. Ik laat de teugels wel eens vieren, maar echt schuldig voelen doe ik me dan niet. Soms denk ik natuurlijk wel dat ik het slimmer aan had kunnen pakken, maar het is niet dat het compleet onbewust gaat, dus dan denk ik ook: blijkbaar had ik dat er toen voor over. Als het me niet bevalt, dan leer ik er wel van voor de volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja! Aankomend weekend ga ik na een hele lange tijd weer eens voor mezelf winkelen! Mijn kinderen zitten goed in de kleding en schoeisel voor de winter en nu mag ik...heb het hele jaar mss 3 of 4 dingen voor mezelf gekocht inclusief ondergoed....Dus....Ik heb hier een apart bedrag voor wat ik uit mag geven, ga ik daar overheen, nog geen man overboord, daar sparen we voor. En nu maar hopen dat ik wat leuks kan vinden haha

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor mijn nieuwe huis heb ik de teugels heel erg laten vieren! En dat vind ik prima, want ja, daar spaar/consuminder/bezuinig/minimaliseer je voor, toch? Ik voel me daar dan ook zeker niet schuldig over! Ook niet dat ik morgen met een vriendin Amsterdam in ga, een museum ga bezoeken en lekker koffie ga drinken, ga lunchen en wat er nog meer gebeurt... Nee joh, heerlijk genieten, juist omdat je veel andere dingen niet meer doet. Zo zal ik niet meer zomaar honderden euro's aan kleding uitgeven en impulsaankopen doe ik nooit meer. Door het consuminderen zit dat echt niet meer in mijn systeem...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik schrik altijd hoe makkelijk het is om de teugels te laten vieren hoe moeilijk ik het daarna vind om ze weer strak te trekken. Maar het voelt inderdaad soms echt heerlijk!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Steeds minder. Maar soms denk ik: pokke, ik heb écht te weinig. En dan koop ik te veel. Nou ja, meer dan strikt noodzakelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja we laten de teugels vieren af&toe, dat maakt het leuk. Te strak te serieus kan opeens zo tegen gaan zitten. Maar dit eerste half jaar zijn we wel erg gemotiveerd om juist zuinig te blijven. Maakt ook weer dat alles te veel te zonde is. Dat is ook niet goed dus dan goed om af&toe de teugels te laten vieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schuldig voelen ben ik mee gestopt. Bezwaard voelt het nu soms wel eens :) Maar de teugels laten vieren is zeker belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen