dinsdag 15 december 2015

Eieren voor mijn geld.Op mijn blog van vorige week *klik*  (heb eindelijk door hoe dit werkt ;) kreeg ik reacties over het storneren van mijn voorschot. Ik had nog 3 dagen een contract bij mijn vorige energieleverancier en deze inde via automatische incasso het voorschot van een hele maand ! Verontwaardigd heb ik het gestorneerd. de reden hiervan is, dat ik een slimme meter heb en per 2 maanden een overzicht kreeg, zowel in verbruik als in euro`s.
Ik zag mijn spaarpot dus lekker groeien.... ik betaalde gemiddeld 100 euro teveel......en zal dus royaal terug krijgen.
Om die reden zag ik dus geen noodzaak om nóg meer voorschot te betalen. 
Spaarpot zou dan ongeveer 1300 euro bedragen !!
In de praktijk blijkt dat dus anders te zijn hun bepalen waar ik mijn geld parkeer.
Gelukkig kreeg ik respons en goede raad van mijn lezers (waarvoor dank) en zette me aan het denken en heb alsnog het volledige voorschot betaald, nadat ik gisteren ook nog een berichtje kreeg dat ik nog 1 dag de tijd had om het volledige bedrag te betalen en anders 15 euro extra kosten moest betalen. Eigenlijk te gek voor woorden toch ?  Hun zijn mij nog ruim 1000 euro schuldig  en ik zou boete moeten betalen?  
Helaas is de eindafrekening pas eind januari, het beetje rente wat ik dan had ontvangen, strijken hun nu op. En betaal ik voor de maand december aan 2 leveranciers een voorschot........

Als ik dit eerder had geweten, zou ik vorige maand mijn voorschot bedrag zover mogelijk naar beneden gezet hebben.

Mijn blog van 13 oktober *klik hier voor die blog* (heb de smaak te pakken) was dus niet zo simpel dan ik aanvankelijk had gedacht.
Toch heb ik geen spijt van mijn overstap, want het scheelt weer aanzienlijk in maandlasten. Maar kost toch wel extra energie en stress.
Gelukkig heb ik voldoende energie en ben behoorlijk stressbestendig.

Kies jij weleens eieren voor je geld ?
6 opmerkingen:

 1. Eigenlijk is het veel slimmer om een passend maand bedrag te nemen. Het geld wat je normaal meer betaald zelf op je spaarrekening parkeren dan kun je het hele jaar door doen met het geld wat je zelf wilt.

  En eieren voor mijn geld kiezen, ja soms wel. Dat scheelt meestal een hoop gedoe en als je zeker weet dat het een paar weken later komt. Zonde( van je energie) om je druk om te maken. Jammer van de rente, dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hebben afgelopen half jaar maandbedrag al naar beneden bijgesteld, omdat we zagen dat het veel teveel was. Nu bij nieuwe leverancier weer een stuk naar beneden gegaan. Zijn volgend jaar nog maar met zn tweeën, dus zullen nog minder gaan verbruiken. Zie het ook liever op mijn eigen spaarrekening en ga dit dus goed in de gaten houden.

   Verwijderen
 2. Ja zeker kies ik soms eieren voor mijn geld. Soms is het de beste keuze.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Anja, mooie consuminder en overstapmeters. Gaaf heh dat je zo je lasten verlagen kan. Iedere keer als ik dacht nu kan het niet meer waren er nog steeds mogelijkheden. Zeer de moeite waard je boekhouding constant tegen het licht te houden er overstappen te overwegen. Gisteren gehoord dat mijn schoonmoeder ook met een boete te maken kreeg omdat ze aan de deur was overgestapt en die boete voorkomen omdat ze zich nu voor bepaalde tijd heeft vastgezet. Deze kerst gaan wij dat hier thuis maar eens goed doorlichten en zodra ze weg kan meteen over laten stappen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai Rose, Is echt kicken om je vaste lasten te zien slinken.
   Is wel zuur voor je schoonmoeder om met een boete te maken krijgen. Ik wacht mijn contractduur telkens af en stap dan als het scheelt pas over. Heb de laatste weken de zorgverzekering vergeleken en gisteren de overstap gemaakt. Scheelt weer ruim 40 euro per maand !! ( op die van man en mij samen) Heb voir mijzelf hetnhoogste eigen risico genomen. Deze besparing zet ik op reserveringspotje voor zorg. Heb ik dit potje niet nodig gehad, is dit weer een extra vulling voor de buffer.

   Verwijderen
  2. ja wat goed van de zorg en eigen risico. doen we dit jaar ook voor het eerst. en net als jij houden we er rekening mee in onze Onvoorziene Zaken spaarpot. Blijven de kosten ons bespaard dan is het een extraatje inderdaad :-)

   Verwijderen