dinsdag 23 februari 2016

Niets is voor eeuwig, alles gaat voorbij.Op het moment dat ik dit blogje ging schrijven, wilde ik het over de WOZ waarde gaan hebben. Maar al tikkend realiseerde ik me, dat ML en ik weer een mijlpaal bereikt hebben........ er zijn grote veranderingen in ons leven gaande......lees je mee?


Gisteren kregen we de gemeentelijke aanslag binnen, waaronder de WOZ waarde.
Ondanks de crisis is die bij ons elk jaar gestegen.......nu de crisis op zijn einde loopt, is ons huis volgens de gemeente met 30.000 euro gedaald !!!! Dit is precies het bedrag wat we net extra afgelost hebben dmv het vrijkomen van de afkoopwaarde van de woekerpolis. ( zijn we hier dus niets mee opgeschoten, qua overwaarde?) we zullen zien.
We hebben afgelopen jaar de hypotheek omgezet naar annuïteit en tot ons huis verkocht word, lossen we dus nog wel af.
Extra aflossingen doen we nu echter niet, maar spekken de buffer liever met het oog op de aankoop van een appartement.
Ben erg benieuwd als er binnenkort een makelaar een waardebepaling komt doen, ivm de geplande verkoop van ons huis, waar hij op uitkomt.

Het einde van de financiële  crisis is nabij, dit merken we persoonlijk gelukkig steeds meer.
In mijn werk heb ik hier niet heel veel van gemerkt (al werden er wel iets minder baby'tjes geboren) Maar ML des te meer..... en omdat ik in ons gezin de minister van financiën ben, was dit soms best passen en meten.
Tijdens de crisis heeft ML behoorlijk wat van zijn uurtarief in moeten leveren onder het mom, dan hebben we nog wat, gelukkig wel werk blijven houden.  In het diepste dal stond hij voor 58% van zijn eerdere tarief te werken.  Ik kan je zeggen dat dat best tegenviel. Veel collega zzp'ers hebben het dan ook helaas niet gered. Diep respect heb ik voor ML dat hij ondanks het armzalig tarief destijds, toch de kou  lees vorst trotseerde en de hele dag in de ijzige kou stond te werken. Trots dat hij bij ons de kachel brandend hield daar is die kachel weer😉. We zitten nog niet helemaal terug op het oude tarief, maar komen weer erg dichtbij en kunnen hier heel goed van leven èn ook lekker sparen.
Kortom........We hebben het gered !!
Niets is voor eeuwig.........echt alles gaat voorbij.

Sinds een paar weken zijn we nog met z'n tweetjes, ZL is ook uitgevlogen.
Ons huis echt te groot voor ons tweetjes en willen naar een appartement verhuizen, zoals de vaste lezers inmiddels wel weten.
Momenteel zijn we bezig om flink te minimaliseren / ruimen.
Van de 2 zolders (nadeel van veel bergruimte, je bewaard ook veel) is er al eentje leeg. En ML heeft ook de garage al flink leger gemaakt.
Verder willen we het hele huis nog opfrissen en dan kan ons huis in de verkoop.

Het voordeel van opruimen is, dat er nog heel wat bruikbare spullen
tussen zitten. Wel lagen/liggen er veel herinneringen op die zolders.
Al deze herinneringen gaan door je handen.....Veel uitspraken als "weet je nog"? komen dan ook voorbij. Ook al zijn we we vaker verhuisd in dit huis wonen we bijna 19 jaar, onze kinderen zijn 28 en 29 jaar en hebben dus hier het grootste deel van hun leven gewoond.
Nooit gedacht dat ik zo makkelijk afstand kon doen van alle herinneringen. Ben er achter dat herinneringen in jezelf zitten en niet in spullen.
Dus mijn taak de afgelopen dagen was foto's maken en op een verkoopsite zetten. Hier is de buffer ook weer blij mee.

Uiteraard kwamen er ook dozen vol met foto's tevoorschijn. Nu en dan een traantje wegpinkend worstel ik me hierdoor heen. Wat waren we nog jong toen we trouwde, ik nog net geen 20 en ML net 22 geworden. De geboortes  onze kinderen en ook onze vaders die afgelopen jaar binnen 4 maanden na elkaar overleden passeren de revue.  Ook veel foto's van de vakanties die we met familie en vrienden door gebracht hebben.
Ook sta ik even stil bij mijn schoonmoeder (zij is 4 jaar geleden overleden) van haar heb ik ook veel geleerd, met haar 85 jaar had ze veel gevleugelde uitspraken, die ik onbewust van haar heb overgenomen.
Als ik haar vertelde over de slapeloze nachten met 1 van onze kinderen zei ze altijd:
"Och kind, niets is voor eeuwig, ook dat gaat weer voorbij".
Vaak en nu helemaal hoor ik haar dit zeggen en maakt alles makkelijker om los te laten.

We staan dus op het punt van een nieuwe fase/ mijlpaal in ons leven
IK HEB ER ZIN IN..........

10 opmerkingen:

 1. Een mooie en wijze uitspraak! Fijn dat je hier wat aan hebt bij het (op)ruimen van het huis.
  Spannend hoor, zo'n nieuwe fase! Ik kan mijn voorstellen dat dat energie geeft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geeft inderdaad veel positieve energie. Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 2. Ah geweldig en ja wat goed dat je ook door je emotionele spullen gaat. Dat heb ik inmiddels ook voor een groot gedeelte gedaan. Afgelopen weekend hebben we de zolder ontdaan van al die dozen van apparaten die we hebben, daar is 1 doos van over en dan hebben we nog wat verpakkingsdozen voor onze toekomstige verhuizing.
  Verder zijn al heel veel spullen van zolder naar 1e etage gegaan. Zoetjes aan maken we ons klaar om weg te kunnen. En nog moet ik nog wat slagen maken op de begane grond.

  Inmiddels willen wij kleiner wonen concreet maken en overwegen ook een appartement, echter vind ik een tuin(tje) wel heel fijn. Maar we hebben diverse strategien.

  leuk dat we zo parallel lopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig toch, dat we dezelfde doelen hebben. Wij willen naast een appartement ook nog heel graag een klein chalet aan zee. Eerst het appartement en dan kijken we verder.

   Verwijderen
 3. Nou ben ik toch wel benieuwd wat je nu bedoelt met dat de crisis op zijn eind loopt.
  Bij mijn weten gaat het met de economie nog steeds niet echt denderend.

  Wel fijn dat jou man overeind gebleven is met de crisis. Dat is niet verkeerd.

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bouwsector trekt echt al aan. De uurtarieven gaan weer stilletjes aan omhoog en ML hoeft zelf niet meer te lobbyen voor werk, maar wordt weer gebels net als vanouds. Ook op mijn werk is het weer erg druk. Dat bedoel ik ermee.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 4. Mooi zeg, een nieuwe fase! En jullie zijn al druk bezig met de voorbereidingen, super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk dat jullie nu stappen kunnen zetten. Alleen hoop ik niet dat juist nu die waardedaling parten gaat spelen, want bij de verkoop toen van ons huis (is niet doorgegaan) vroegen ze naar de woz waarde.
  Wij zitten nog niet in deze fase van ons leven. De kids zijn nog jong. De volgende fase van studeren breekt bij ons komend jaar aan.
  Dat zullen veel kosten met zich meebrengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie opmerking van je oma Anja. Ik heb veel zorgen over mijn middelste zoon op het moment, en ik ga die uitspraak van je oma gebruiken!

  En heerlijk dat jullie zo'n nieuw begin gaan maken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen