woensdag 14 oktober 2015

Overstappen naar een nieuwe energieleverancier, simpel en de moeite waard.

Na weken te hebben vergeleken, gisteren daadwerkelijk overgestapt naar een nieuwe energieleverancier.
Van mijn huidige leverancier een aanbod gekregen dat ik toch maar afsla.
Op https://www.energievergelijken.nl/goedkoopste-energieleverancier kreeg ik nadat ik mijn geschatte verbruik had ingevuld een mooier aanbod van https://www.greenchoice.nl/tarieven/
Al bij al scheelt het gemiddeld voor stroom ( heb dubbele meter) 0,02 per kwh en maar liefst 00,05 per m3 voor gas. In mijn geval een besparing van 240 euro per jaar op mijn geschatte verbruik. Mijn verbruik gaat vast en zeker nog verder naar beneden, omdat wij nu bijna dagelijks de houtkachel aan hebben, daarnaast zijn we veel bewuster geworden met energie win/win dus.
Weer een besparing waar onze buffer erg blij mee is, ik zou me een dief van eigen portemonnee voelen, wanneer ik niet over zou stappen.

Stap jij elk jaar over?

26 opmerkingen:

 1. Nee wij stappen niet over, stom? Misschien wel. Maar elke keer als wij het berekenen zijn we het goedkoopste uit bij de gene waar we nu zijn. Niet qua stroom prijs maar wel voor het vastrecht en aangezien wij flink minder verbruiken dan een gemiddeld gezin komen wij altijd duurder uit bij een ander. Misschien wel als ze een leuke welkomsbonus bieden maar die vind ik op het moment niet de moeite dan hebben we totaal met de meerprijs van het vastrecht een voordeel van 60 euro. Per jaar.. En dan hebben wij er als bonus een berg papierwerk en stress bij. Nee voorlopig laat ik het zo als het is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Papierwerk? Je vult 1 keer zo'n formulier online in en alles gaat verder vanzelf. De nieuwe leverancier zegt de oude op en verder hoef je er niks aan te doen. Ik zou een voordeeltje van zelfs 60 euro niet laten lopen. Kun je weer wat anders van doen. :-D

   Verwijderen
  2. Inderdaad! Ik ben in de afgelopen jaren zeker 10 x overgestapt. 1x ging het wat minder goed en had ik er wat meer werk van. Papierwerk heb je er helemaal niet van, alles gaat digitaal en ik zou die 60 euro zeker willen hebben.

   Verwijderen
  3. Voor de stress of papierwerk hoef je het niet te laten, want dat is er koet, het kost je even tijd met vergelijken en binnen een paar minuten is het geregeld en hoef je niks meer te doen. Ik heb ook naar de leveringskosten gekeken en weet nu zeker dat ik weer goedkoper uit ben voor 1 jaar.

   Verwijderen
 2. De laatste jaren wel, ik kijk idd elke keer weer wat het goedkoopst is en daar ga ik dan voor. Greenchoice heb ik hele goede ervaringen mee, dat wordt mogelijk weer mijn nieuwe straks!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik shop ook elk jaar. Het leuke is, dat ik sindsdien ook regelmatig leuke aanbiedingen krijg van energiebedrijven waar ik eerder was. Lokkertjes om je terug te krijgen. En aan de andere kant krijg ik aanbiedingen van de huidige leverancier om juist te blijven. Prima zo. We pakken steeds de goedkoopste :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het ook steeds leuker worden om over te stappen.

   Verwijderen
 4. Ik shop ook elk jaar. Het leuke is, dat ik sindsdien ook regelmatig leuke aanbiedingen krijg van energiebedrijven waar ik eerder was. Lokkertjes om je terug te krijgen. En aan de andere kant krijg ik aanbiedingen van de huidige leverancier om juist te blijven. Prima zo. We pakken steeds de goedkoopste :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ik stap ieder jaar over en merk dat je juist als kleinverbruiker een goede bonus kan scoren. Op het moment wel 220 euro. Helaas is mijn overstapmaand april, dan zijn de premies meestal lager. Voor mijn moeder doe ik het nu wel, die heeft straks 220 euro in de knip. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wist ik niet dat dan de premies lager zijn. Maar bik Greenchoice kreeg ik geen premie, maar had lagere tarieven en leveringskosten. Dus die premie hoeft niet de doorslag te geven.

   Verwijderen
 6. Oxxio...geeft een bonus van 230,00 euro

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is een mooie bonus, maar zijn de tarieven en leveringskosten ook goed?

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 7. Wauw, dat is de moeite waard zeg! Goede overstap. Wij zijn nog aan het puzzelen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij zijn pas overgestapt naar Qurrent, scheescheelt 6 cent op gas en 4 cent op stroom. Vind ik best veel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik ook veel, bij ons was het 5 en 2 cent. Tel uit je winst.

   Verwijderen
 9. Kleine moeite, groot plezier! (Je moet soms alleen even de motivatie bijeen schrapen, want het is gewoon een stom klusje..)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij stappen ook elk jaar over en daarmee besparen we een flink bedrag!
  Begin volgend jaar is het weer zover maar eerst de zorgverzekering regelen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De zorgverzekering wil ik ook nog tegen het licht houden.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 11. Hoi Anja, superleuk en interessant blog! N.a.v. je reactie op onze vragenlijst hebben we een kijkje genomen op je site. Erg inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Voel me vereerd. Mijn eerste bewustwording over consuminderen kreeg ik van SoChicken en lees ook Stofzuigerzen graag, geeft allebei veel inspiratie.

   Verwijderen