vrijdag 9 oktober 2015

Budget overschreden en extra uitgaven.
Zo heel vaak komt het niet voor, maar deze week was ik vrij. Had voor dit jaar nog 7 weken vrije dagen staan en heb daarom deze week vrij genomen. De aanleiding was niet zo leuk, want dochter (36 weken zwanger) en schoonzoon waren beiden hondsberoerd en daarom kwam kleinzoon even bij ons logeren. Blijer kun je mij niet maken. (met kleinzoon dan) Vandaar dat ik maandag en dinsdag al vrij was (Dinsdagavond is kleinzoon weer terug naar huis gegaan) en heb er toen de rest van de week maar aangeplakt. Dus dit weekend vrij, wat ook erg goed uitkomt met een verjaardag en een etentje op zaterdag.

Vandaag kon ik het echt niet laten, was samen met mijn moeder boodschappen aan het doen en gezellig samen aan het shoppen.
En toen gebeurde het...... ik zag een heerlijke zachte, warme trui..... en was meteen verkocht, van mijn eigen zakgeld, dat dan weer wel. Ik had mezelf echt voorgenomen om geen kleding voor mezelf meer te kopen, maar deze trui kon ik echt goed gebruiken en uiteraard was hij afgeprijsd voor een tientje. Was niet de bedoeling, maar heb er toch geen spijt van.

Ook heb ik mijn boodschappen budget overschreden met 31 euro.
Gaat goed hier ; ) Het voordeel hiervan is dat ik lekkere gevulde kasten heb en daar word ik ook altijd blij van. Scheelt volgende week weer met het boodschappen doen.

De laatste maanden maakte ik zelf mijn wasmiddel http://www.hetkanwel.net/2015/07/06/recept-zelf-wasmiddel-maken-spotgoedkoop/
Maar nu de was regelmatig binnen droogt, ruikt de was niet meer zo lekker fris.
Daarom deze week weer wasmiddel gekocht, deze was in de reclame, maar was ook weer een extra uitgave.

Morgen gaan we lekker met vrienden uit eten met een bon van de appie voor een 2e drie gangen diner gratis.  Dit doen we ook niet iedere week.

Al bij al veel extra uitgaven deze week. Volgende week de schouders eronder en weer consuminderen.

Het mooie van dit alles is (al wist ik dit pas na de exta uitgaven) dat ik 199 euro meer salaris gestort kreeg dan verwacht. Dat moest gewoon zo zijn.
Al bij al dus een leuke (vakantie) week achter de rug.

Fijn weekend allemaal.

7 opmerkingen:

 1. Halveer de hoeveelheid wasmiddel die je gebruikt. Schoon en fris? Halveer het dan nog eens, enz enz. Tot je op het minimale gebruik wasmiddel zit. Dat is gegarandeerd minder dan de aangegeven hoeveelheden, de streepjes in de machine of wat je zelf zou schatten. Ik deed dit een paar jaar terug met wasmiddel, vaatwaspoeder, schoonmaakmiddel etc etc. Bespaart ook lekker, en niet zo'n gedoe en muf wasgoed als bij dat zelfgemaakte wasmiddelsnot.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed idee, ben al begonnen met halveren van het wasmiddel èn wasverzachter, hier doe ik de helft azijn bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En je wasmachine een x (leeg) op 90 graden laten draaien en de ring goed schoonmaken, scheelt ook. En een beetje azijn. Als je altijd op lage temperaturen wast, komt er makkelijk vetluis en weet ik het wat allemaal in de machine en een gewoon wasmiddel verhult die muffe geur, maar zelfgemaakt dus niet.
  Gebruik ook veel zelfgemaakt wasmiddel en droog de was ook in huis wat niet supersnel gaat maar was die niet heel vuil de machine in gaat hoeft niet te gaan stinken door het zelfgemaakte wasmiddel. (maar ik wissel het wel af met gewoon wasmiddel)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ga ik dus ook doen, afwisselen. Goede tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pas op met het zelf gemaakte wasmiddel, mijn wasmachine is er bijna aan onder door gegaan... mijn was ging stinken, en die lucht hing op den duur in mijn wasmachine, heb zelfs op het punt gestaan om een nieuwe te kopen.
  Heb alles gedaan om de vieze lucht te verwijderen, van azijn met soda en vaatwasblokjes, dure super markt middelen maar niets hielp en de wasmachine zelf zag er verder schoon uit alleen de was rook na het wassen muf bleh

  Pas toen man de was machine slang er af haalde ( daar zat zwarte drap in van de sunlight zeep) een nieuwe slang er op gemaakt en nu eindelijk is de stank weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn zeg, 199 euro extra! Dat zijn leuke verrassingen : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja Nicole, ik was aangenaam verrast.

  BeantwoordenVerwijderen