zondag 28 juni 2015

Nieuwe spaarrekening

Het einde van de maand is in zicht, nog 2 daagjes en dan begint het 2e half jaar van dit 2015. Ben nu een maand bezig met bewuster om te gaan met de uitgaven. Met het boodschappen budget is het redelijk gelukt. Was van plan om 50 euro per week minder uit te geven, maar dit wilde niet echt lukken. Gemiddeld is het 35 euro geworden  en is toch ruim 150 euro per maand. Heel tevreden wel.

Alle betaal- en spaar-rekeningen (zowel zakelijk als privé) lopen bij de rabobank, maar inmiddels is de rente van de privé spaarrekening gezakt naar 0,9% en van de zakelijke spaarrekening zelfs nog minder. Heb nu een privé internetspaarrekening geopend bij sns bank, deze brengt 1,25% rente op. Deze is dan gekoppeld aan de privé rekening van de rabobank. Alle kleine beetjes helpen nietwaar. Ook heb ik begrepen dat je hier ook scheidingen van spaardoelen kunt maken in de app. Dit lijkt me erg overzichtelijk. Op deze rekening wil ik ook de buffer zetten.

Ik ben erg benieuwd  of andere consuminderaars ook verschillende banken hebben.
Reacties meer dan welkom.


5 opmerkingen:

 1. Ik heb 1 bank, maar dat komt ook omdat ik niet zo goed ben met bankzaken moet ik zeggen. De rente is inderdaad waardeloos helaas.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo, wat leuk dat juist jij reageert, ik ben nieuw in blog land en lees jouw blogs erg graag. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik maak gebruik van twee banken. Op de ene bank komt het geld binnen en daarvan worden de vaste lasten betaald. Wekelijks boek in mijn boodschappengeld over naar een aparte rekening. Zo heb ik goed zicht op mijn uitgaven. Succes met consuminderen, minimaliseren, aflossen, bloggen, hardlopen... Enz enz enz

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je. Dat is ook een goed idee, om je boodschappen geld naar een aparte rekening over te boeken. Ik pin mijn boodschappen budget en betaal mijn boodschappen dus contant.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen