vrijdag 3 juli 2015

hardlopen, opruimen en bezuinigen

Normaal loop ik 2 tot 3 week per week hard, maar 3,5 week op rij was het er niet van gekomen. Afgelopen week vond ik eindelijk mijn motivatie  weer terug, hij lag gewoon in mijn hardloopschoenen !!
'S morgens sta ik altijd om 5 uur op en ga dan om 6 uur lopen.
De halve wereld slaapt dan nog, de vogeltjes fluiten en alles ruikt nog lekker fris. Daarna ontbijten en douchen en mijn nieuwe werkdag kan weer beginnen.
Kortom  afgelopen week weer 3 keer een rondje gedaan, hoop aankomende week weer een duurloop te doen.

Op de dagen die ik niet loop, doe ik 's morgens vroeg mijn administratie en/of lees wat blogs of een boek en doe huishoudelijke klusjes die ik dan na mijn werk niet meer hoeft te doen.
Momenteel ben ik bezig in het boek "Opgeruimd" van Marie Kondo. Zo nu en dan moet ik er wel om grinniken, als ze haar handtas bedankt voor weer een dag dienst.
Maar goed leven en laten leven.
Ik was al begonnen met de kelderkast, en heb vandaag ondanks de warmte mijn kledingkast gedaan. Dus nu "ligt" mijn kleding niet meer, maar "staat" in mijn kast op de konmarie manier.

Vanmorgen niet gelopen, want het was tijd voor de wekelijkse administratie. Als we op deze manier doorgaan met bezuinigen, kan manlief volgend jaar minder gaan werken. Hij heeft fysiek zwaar werk en zijn lijf begint steeds vaker tegen te sputteren. Het lijkt er dus op dat 1 van onze doelen verwezenlijkt kan worden.
Een fijn gevoel geeft dat.

Volgend weekend is helemaal vol gepland en moet dan dus echt vrij zijn. Dus baby'tjes,  kom maar snel, het is hier net zo warm als bij mama.

Fijne  weekend allemaal.

1 opmerking:

 1. Wat fijn dat je je motivatie weer vond! Ik loop ook altijd 's ochtends vroeg hard. Zelfs al heb ik geen zin, het is het waard, want het is een perfect begin van de dag.

  Zou je misschien tijd en zin hebben om mee te doen aan interview over hardlopen voor mijn blog www.renmamaren.com? Daar heb ik een rubriek Rennende moeders, waarin vrouwen vertellen waarom ze hardlopen en zo.

  Als je wilt meedoen mail ik je graag de vragen. Je kunt me bereiken op nicoleorriens@gmail.com.

  groetjes,
  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen