donderdag 20 juli 2017

Vakantie en tradities.

Oeps....... en toen was het ineens juli, ik zou bijna vergeten dat ik een blog had ;)

Het lijkt of de tijd steeds harder gaat.
Inmiddels heb ik een goede balans gevonden in werken, besparen, uitgaven en genieten van de kleinzoons,  die inmiddels weer 1 jaar bij ons wonen.

Zo zijn we in mei een weekendje naar de Belgische kust geweest. We hadden daar een voordelig appartement gehuurd aan het strand en zijn vanuit daar een dagje naar Plopsaland gegaan. Dit is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden.



Weer thuis gekomen bleven de vakantiekriebels de kop opsteken en hebben we een last minute naar Turkije geboekt voor een week.  Uiteraard low budget.
Het hotel oogde in 1e instantie klein, maar dat viel reuze mee.
Het eten in buffetvorm was voortreffelijk en er was voor elk wat wils.
Het vliegen met 2 kleine kinderen ging ook boven verwachting !!
We vonden het zo leuk, dat we bij thuiskomst meteen gekeken hebben voor de zomervakantie in augustus om terug te gaan.
Maar bij nader inzien wilde we toch een ander soort vakantie in de zomer.
Maar we gaan hier volgend jaar zeker weer terug......



Uiteindelijk is het een autovakantie naar Tsjechie  geworden. En ja daar waren we in de wintervakantie ook.......
Ook dit is heel goed bevallen en hadden we ons voorgenomen om er eens een keer in de zomer terug te gaan, dat dit deze zomer al zou zijn hadden we toen niet kunnen bedenken. Tsjechie heeft een schitterende natuur en we willen nu al fietsend daar de omgeving eens gaan verkennen. Hier is in de winter niet van gekomen.
Tsjechie is ook een heel voordelig land en dat heeft uiteraard ook mee gespeeld met de beslissing en ook onze Bono kan weer mee.



Als klap op de vuurpijl hebben we in november nog een weekendje Euro Disney geboekt.  Dit ter ere van de 2e verjaardag van onze jongste kleinzoon.



Als de knop 2 jaar geleden niet was omgegaan, had ik naast die vakantie niet kunnen sparen.

Als we dan weer terug zijn van Tsjechiė, ga ik in September de No spend challenge van Sjoukje van Meer geld minder stress doen en een sprintje trekken om het verbouwingspotje flink te spekken.



7 opmerkingen:

  1. Dat is een heel fijn park in Tsjechie. We zijn daar ook twee keer geweest. Alleen regende het de laatste week van de tweede keer bijna de hele dag en toen waren we er even klaar mee.
    Veel plezier en veel voorpret.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt of jullie het hartstikke mooi hebben gehad! En veel plezier straks nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke vakantie gehad! Super dat het met de kleinzoons zo goed ging! Succes met de voorbereidingen van de rest van de uitjes! En dan daarna weer de rem er op;) Groeten Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Grappig, wij zitten nu in dat park in Tsjechië. Inmiddels voor de derde keer en het bevalt nog steeds goed. Fijne vakantie gewenst alvast!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk!!!!
      Nog tips voor ons om te bekijken?
      Veel plezier nog.

      Verwijderen
  5. Nou zat! Maar wel een beetje het geijkte: ceske krumlov, frymburg, rozmberg, passau, Praag (misschien met 1 extra overnachting). Maar ook: eten met kinderen kan perfect bij Admiral want speelhoek. Er is in het hoogseizoen ook animatie voor de kleintjes, heel fijn. En vdrder:fietsen huren of lekker wandelen in de wouden zo mooi! Enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ah, nog even over die animatie, ik geloof dat wij in het resort achter jullie park zitten, dus hoe het daar met de animatie geregeld is weet ik niet. Verder gaan alle tips wel gewoon op 👍

    BeantwoordenVerwijderen