dinsdag 15 november 2016

Verliefd



Sinds ik de leeftijd heb om een handtas te gebruiken sinds mijn 16e dus, heb ik een echte tassentic 😂
Mijn eerste tas was een leren enveloppe tas, die ik van mijn verkering kreeg.
Hier heb ik een jaar of 4 plezier van gehad ( van de tas dus, de verkering werd na 4 jaar mijn echtgenoot) de tas werd vervangen door een grotere handtas. Heel af en toe gebruikte ik die tas nog weleens  meer niet, dan wel eigenlijk.
In al die jaren erna kwamen en gingen er tassen. Een enkele keer kocht ik een leren/merk tas en deed daar beduidend langer mee.

Voor mijn werk heb ik een leren weekendtas, omdat ik veel papierwerk mee heb/had.
Tegenwoordig heb ik echter bijna alle protocollen op mijn telefoon staan en zou ik
met een veel kleinere tas afkunnen. Zo ook voor mijn werk in het MKC (moeder & kind centrum) daar staan alle protocollen in de computer. Dus wanneer ik in het MKC werk heb ik mijn gewone werktas niet nodig en kan dus ook dezelfde tas voor gebruiken.

Sinds een jaar of 2 had ik geen nieuwe tas meer gekocht lees; leren tas.
Vorige week was ik mijn trap/kantoor/computerkast aan het opruimen en kwam weer een hele berg oude tassen van jaren tegen.
Meteen rigoureus aan de slag gegaan en welgeteld eentje gehouden.
Hoewel deze eigenlijk een beetje te klein is om als dagelijkse tas te gebruiken 😉
Een tas die geschikt is voor alle doeleinden, stond al een tijdje op mijn lijstje.

Smoesjes, Smoesjes Smoesjes........
Mijn zus had een nieuwe tas en ik was meteen op slag verliefd !!
Precies het soort tas die ik "nodig" had.
De tas is van Xworks ,en die maken trendy, oerdegelijke en oerhollandse stoere tassen/riemen en nog andere leren asseccoires en uiteraard ook erg duurzaam en laat ik daar nou net enorm van houden.
Het is een Brabants bedrijf en ook dat spreekt me als geboren en getogen Brabander natuurlijk heel erg aan. Daarnaast hebben ze gewoon een prachtige collectie.

Maaarrrrr,  ik doe geen impuls aankopen meer, dus werd de tas op mijn lijstje gezet en na 1 maand nogmaals bekeken.  (Dat kan ik nu gewoon)
In die hele maand heb ik zo ongeveer dagelijks op de site van Xworks gekeken en alvast de mooiste uitgezocht.

Toen de maand om was en ik de tas nog steeds heel graag wilde, de knoop doorgehakt en vorige week donderdagavond de tas besteld.
Als een klein kind keek ik uit, naar de pakketbezorger. Gelukkig hebben ze bij Xworks een snelle levering en werd hij zaterdag al bezorgd ❤❤😍😍
Hij was keurig verpakt met een handgeschreven kaartje en een sleutelhanger van leer cadeau. Helemaal blij mee.
Hij voldoet aan al mijn verwachtingen en omdat hij van leer is "ruikt" zelfs lekker
Ik heb nu dus "De TAS", die aan al mijn wensen voldoet.


Je kunt de tassen ook in een fysieke winkel kopen, maar als je via de site van Xworks zelf koopt, spaar je punten voor elke besteding van 100 euro, krijg je 10 euro  en kun je bij een volgende bestelling korting krijgen. Als dat geen goeie korting is?
Natuurlijk was ik hier in de stad al wel gaan kijken en "voelen" aan de tassen en was ontzettend trots op mezelf, dat ik niet meteen tot kopen overging.

Conclusie:
Nu ik bijna geen impulsaankopen meer doe, ben ik veel blijer met iets nieuws.
Als ik iets koop is het duurzaam en zal daarom jaren meegaan, wat uiteindelijk toch voordeliger is.

Een portomonnee stond ook nog op mijn lijstje, dus de korting die ik met mijn tas kreeg, heb ik meteen gebruikt voor een portomonnee in dezelfde kleur en materiaal.

En weer kijk ik uit naar de pakketbezorger !!
Zoals deze, maar dan in de kleur van mijn nieuwe tas.


Herkenbaar of heb jij helemaal niks met tassen?





2 opmerkingen:

  1. Mooie, stoere tas! Ook ik ben veel blijer met nieuwe dingen sinds ik geen impulsaankopen meer doe. Ik heb vijf handtassen voor verschillende doeleinden en ik gebruik ze alle vijf. Ik heb ook nog een tas voor mijn studieboeken, maar dat kun je geen handtas noemen, meer hutkoffer... Ik hou zeker van tassen, maar koop er geen meer bij, omdat ik er genoeg heb. Veel plezier van je nieuwe tas en porto, ook mooi!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben meer van het tassen maken en heb maar een handtas. Deze is pasgeleden stuk gegaan. Twee ritsen hielden het voor gezien. Bij een Internet winkel die de produkten ergens vandaan haalt waar de mensen er goed voor betaald krijgen in de derde wereld, heb ik een nieuwe besteld. Hij is geweldig mooi , maar jammer genoeg past hij niet overal bij. Binnenkort ga ik maar eens bij DE kringloop langs voor een neutrale tas.

    BeantwoordenVerwijderen