maandag 14 november 2016

Bloggen volgens schema.Na al even mee te draaien in het blog wereldje, leer ik telkens wat bij.
Voorheen tikte ik een blog meestal op dinsdagochtend en publiceerde die dan meteen, niet wetende dat dit anders kon.
Tot ik ipv maandag op dinsdagochtend ging hardlopen en mijn blog post kwam in het gedrang.
Wellicht heeft iemand er iets van gemerkt of niet natuurlijk, maar ik ging steeds onregelmatiger bloggen,  terwijl ik echt een mens van regelmaat ben!

Dus werden er alleen blogs gepost als ik er tijd voor had en die tijd is schaarser sinds ons gezin uitgebreid is.

Maar al doende leert men (zelfs ik) en ik ontdekte, dat je vooruit kunt werken en dan volgens schema je blogs op datum en tijd gereed kunt zetten, al moet ik er ook aan denken om op publiceren te drukken 😆
Dus vorige week had ik volop inspiratie en was niet te stoppen met schrijven en heb dus even vooruit kunnen werken.

De inspiratie krijg ik op de gekste momenten en heb een digitaal kladblok op mijn telefoon, die altijd binnen handbereik is en waar ik dan steekwoorden inzet, die ik later tot blog uitwerk.

Binnen de kortste keren, had ik enkele blogs geschreven en ingepland.
Dus voor de trouwe lezer, vanaf morgen komt er weer elke dinsagochtend een nieuwe blog online.

Ik krijg hier een heel tevreden gevoel van.


Houd jij van regelmaat?

7 opmerkingen:

 1. Hihi, ik maak ook altijd berichten voor de toekomst, want elke dag 1 bericht schrijven, dat red ik niet. Soms heb ik totaal geen inspiratie en dan put ik uit mijn "voorraad". Soms heb ik juist heel veel inspiratie en dan schrijf ik er meerdere op één avond, of ochtend, al naar gelang het uitkomt. Ik publiceer iedere ochtend rond 7 uur, maar dan lig ik meestal zelf nog in mijn warme bedje, in ieder geval op mijn vrije dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik blog zelf heel onregelmatig. Ik vind het fijn om bij anderen dagelijks wat te kunnen lezen, maar ik ben zelf nogal luguber van aard en dan vraag ik me toch altijd af: wat nou als die informatie niet meer klopt tegen de tijd dat het gepost word? Stel dat iemand in ons gezin iets overkomt en er word dan opeens een heel vrolijk berichtje automatisch gepost. Dat zou ik heel vreemd vinden. Dus ik schrijf wel eens vooruit, maar dan plan ik het nog niet in, maar bewaar het als concept.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik plan het ook de avond daarvoor pas in, tot die tijd in concept. Heb zo het meeste overzicht en geeft me rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk he, dat je dit soort dingen gaanderweg leert. Ik probeer elke week weer voorraad op te bouwen, en elke week blijft het bij de blogs van die week. Ach ja. Some day...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik noteer ideeen in het notitieblok. Ik verzamel stukjes uit de krant en die leg ik naast de pc. Vanavond was ik in het zwembad toen mijn stukje verscheen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja zo een planner is echt wel handig. Ik hou wel eigenlijk van regelmaat, want anders gebeurt er niks. Ik plan heel veel dingen in mijn leven. :)

  BeantwoordenVerwijderen