maandag 18 april 2016

VakantiekriebelsSinds vorig jaar zomer zijn we heel bewust bezig om onze uitgaven te beperken en de maandlasten te verlagen. Dit gaat boven verwachting.
Maar zoals we vantevoren samen hebben afgesproken, moet het wel leuk blijven.
Voor nu dus even geen besparingen, maar uitgaven. (Dat is ook het leuke van de maandlasten verlagen, je houdt geld over voor de leuke dingen in het leven)

De laatste tijd hebben we het er dus weer even van genomen, we houden ervan om een terrasje te pikken zodra het weer het toe laat. Vóór ons consuminder avontuur deden we dit minimaal 1 keer in de week.

Vorige week maandag was het echt terrasjes weer, dus na gedane arbeid, dat voelt bijna als vakantie   in een impuls, de fiets gepakt en ons favoriete zonnig terras opgezocht.

Na een rosé en biertje hebben we tapas besteld  (Een tapa is de aanduiding voor een Spaans aperitiefhapje. Traditioneel is een tapa een eetlustopwekkend
Voor ons was het een complete maaltijd en hebben genoten, zowel van de zon als van de tapas.  Toen de zon onder ging,  heel voldaan in de breedste zin van het woord weer naar huis gefietst.

Afgelopen vrijdag had ik de laatste dag in een kraamgezin en kreeg als dank een borrelbon t.w.v. 20 euro, hoezo dankbaar werk?

Vrijdagavond kwam DL met onze kleinzoons weer logeren. Dat is zoiezo altijd feest.
Zaterdagochtend lekker met DL en de kinderwagen en buggy naar de stad gewandeld (ML was aan het werk) en voor beiden jongens een zomerjas gekocht.

Helaas was het niet zulk zonnig weer, maar zijn toch na de lunch èn het middagdutje van de kleinzoons wéér naar de stad gewandeld, want ML had dringend een nieuwe telefoon nodig. (Want de huidige valt steeds uit en dat is niet handig als ondernemer)
De telefoon was snel uitgezocht en gekocht. Nu we toch in de stad waren konden we wel even een hapje eten (weer tapas ;-)......... Dit verveeld ons dus nooit, kon meteen mijn borrelbon verzilveren.Voordat we ons huis te koop gaan zetten, willen we nog een korte vakantie nemen.
De allerleukste vakanties voor ons zijn die vakanties met ons gezin en ons ma.
Nadat de kleinzoons in dromenland waren, zijn we er zaterdagavond voor gaan zitten en hebben een korte vakantie aan de Belgische kust geboekt !


*dit*  bungalowpark is het geworden.

Helaas kwam er aan deze logeerpartij ook weer een eind, maar kunnen uitkijken naar een vakantie met onze kleinzoons........

Hebben jullie al vakantieplannen?

4 opmerkingen:

 1. Lekker vooruitzicht en af&toe die teugels vieren is heel goed. Aankomend weekend gaan wij op de fiets in eigen land een lang weekendje weg. Er zijn mooie mijlpalen bij jullie gehaald en een mooi volgend doel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat is niet zo ver bij ons uit de buurt.
  Als je wil, mag je me gerust een mailtje sturen voor adresjes in de omgeving, waaronder een leuke tapasbar (denk wel dat er een contactmail op mijn site staat).

  Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk; terrasjes en vakantie! Ik ben een echte reiziger en heb dus altijd vakantieplannen... Vorig jaar zijn we voor het eerst helemaal niet geweest door onze verhuizingen, maar vanaf dit jaar gaan we weer! In maart zijn we naar Kent geweest en binnenkort gaan we er weer lekker tussenuit... En we hebben nog meer concrete plannen, hoezee. Het grote reisfeest is gelukkig weer begonnen en dat kan allemaal door te consuminderen! Alvast heel veel vakantievoorpret gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was altijd dol op mijn kraamhulpen. Ik vond ze echt een steun en toeverlaat en was ze altijd heel dankbaar.

  Mijn vakantieplan is om lekker thuis te blijven.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen