maandag 26 oktober 2015

De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
In mijn vorige blog schreef ik over m'n droger, die kortsluiting maakte.
Met die regen de laatste tijd wilde de was binnen ook maar niet drogen met overvolle wasrekken. (Was van 3 volwassenen)
Dit was de eerste keer dat ik de droger wèl heel erg miste, na deze nogmaals helemaal te hebben schoongemaakt, bleek hij het normaal te doen.
De keuze was niet moeilijk, 1 of 2 keer in de week gaat hij dus weer aan.  En heb daar een iets hoger stroomverbruik ook wel voor over. Nog een bewuste keuze dus waarop ik niet altijd op bezuinig.
Ben er nu vele malen blijer mee dan ooit tevoren.
Je kunt pas van de warmte genieten als je kou hebt geleden. Dan waardeer je de warmte pas weer. Zo ook met de droger.

Verder schoot de laatste maanden het lopen er ook vaak bij in. Soms 3 weken helemaal niet, dan weer hooguit 1 keer in de week.
Wonder boven wonder heb ik het ritme weer te pakken en loop 3 keer in de week
 's morgens in alle vroegte mijn rondje van 1 tot 1,5 uur,  daarna douchen en ontbijten om daarna naar mijn werk te gaan. Ik leef dan de hele dag in een positieve boost.

Wat kan een mens zich soms toch verwonderen!

8 opmerkingen:

 1. Een droger die sluiting maakt zou ik toch niet zomaar gebruiken. Drogers zijn een bekende brandveroorzaker. Dan zit ik toch niet rustig.
  Wij hadden mazzel mijn ouders kochten een twee in een machine ivm ruimte gebrek door de verhuizing en ik kreeg hun miele droger van 5 jaar.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een gratis droger krijgen is helemaal leuk.
   Wat betreft mijn droger, deze gebruik ik alleen als ik thuis ben en houd hem uiteraard goed in de gaten.

   Verwijderen
 2. Ik had nog nooit gelopen en doe dit nu een half uur. Hoeveel km haal jij met 1 a 1,5 uur? 1,5 uur is in mijn beleving zoooooó lang lopen :).
  Petje af.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik loop 3 keer per week ongeveer 7 a 8 km dit is een interval en wandel dus tussendoor. Over een duurloop doe ik iets meer dan 1 uur. Ik loop meestal met een loopmaatje, dan kletsen we lekker bij en de km zijn gelopen voor we er erg in hebben. Nu loop jij een half uur en zo ga telkens je grenzen verleggen. Ik heb 1 keer een halve marathon gelopen in 2:45 uur, was echt een mijlpaal, maar loop tegenwoordig niet meer dan 15 km want daarna komen de pijntjes en dattracties vind ik het niet meer waard. Veel succes, het is een verslaving.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bedoel met de duurloop dat ik 10 km in iets meer dan 1 uur doe.

   Verwijderen
 4. Ik zou mijn droger ook niet graag missen. Het is toch wel heel handig. Zeker in de winter. Ik krijg de was buiten echt niet meer goed droog nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan in deze tijd van het jaar ook niet zonder mijn wasdroger hoor Anja. Als ik de was binnen hang dan loopt het water van mijn ramen af.
  Ik hoop wel dat je jouw droger nog veilig kunt gebruiken want kortsluiting klinkt me niet echt lekker in de oren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet ook weer in mijn loopritme komen maar ik wil zo veel dus ook verdelen met fietsen en hopelijk nog eens zwemmen. Leuk om te lezen dat het je een boost geeft. Ik hoop morgen voor werk mijn uurtje te lopen, motiveert wel om het bij je te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen