dinsdag 3 januari 2017

Een nieuw jaar


Het jaar is weer een paar dagen oud, maar natuurlijk ook vanaf mijn kant, (hoe cliché) De allerbeste wensen in het nieuwe jaar en dat al je doelen en verwachtingen uit mogen komen.
Maar bovenal (wéér heel cliché) in goede gezondheid !

Ons nieuwe jaar begon in Tsjechie, waar we op vakantie waren, om zo ons 35 jarig huwelijk te vieren. Van ML kreeg ik een nieuwe trouwring (mijn originele heb ik een paar jaar geleden verloren)Zo ontzettend blij mee.
ML kreeg een nieuwe ski/winterjas, die hij ook erg goed kon gebruiken, omdat hij vele kilo's is afgevallen.


In Tsjechië zijn de prijzen een stuk lager dan in Nederland en ik kon het dus ook niet laten om een nieuwe jas te kopen. ( zie bovenstaande foto)  Heerlijk warm en kan mijn oude jas die ik altijd aandoen voor mijn dagelijkse rondje met Bono gebruik, afdanken. (volgens mij een echt Brabants woord) maar jullie begrijpen beslist wat ik bedoel.
Het was een fantastische week. De eerste dag was het zo ijzige koud en ging het sneeuwen, wat ons naar de binnenspeeltuin deed gaan.
Wat hebben die kleintjes genoten !!

De rest van de week hebben we stralend en zonnig weer gehad en zijn lekker veel buiten geweest en hebben van en in de sneeuw genoten.
Sleeën met 2 van die kleintjes was natuurlijk favoriet.Maar ook wandelen viel vooral bij de jongste goed in de smaak, die net voor de kerst begon met los te lopen en absoluut geen handje wil. (Begint al vroeg met zelf doen)En laat dit nou net bij onze Bono ook een favoriete bezigheid zijn.
Heerlijk om zo met je dierbaren vakantie te vieren. Wel was het ontzettend jammer dat ZL en SD niet mee konden.
Skiën is er dit jaar niet van gekomen, maar heb het ook niet gemist.
Wat heeft Tsjechië trouwens een mooie natuur.Helaas komt er ook aan vakantie weer een einde en zijn gisteravond weer thuisgekomen.


Verder staat ons nieuwe jaar in het teken van verbouwen, sparen en goed voor mijn lichaam zorgen.
Het eerste wat we gaan doen is een Pelletkachel kopen en verwachten hier veel energie mee te besparen.
Dat brengt me op de afrekening van mijn energieleverancier, dit gaf ook weer een big smile op mijn gezicht.
Ik kreeg weer 345 euro terug !!
Uiteraard ook weer overgestapt,  omdat het weer goedkoper kon. Het maandbedrag blijft hetzelfde, maar krijg hier aan het einde van het jaar weer een bedrag cashback. Altijd mooi meegenomen.

Met sparen ben ik al begonnen en wil aan het eind van het jaar 10.000 euro gehaald hebben. Zal naast het verbouwen niet meevallen, maar hé, niet geschoten is altijd mis.

Voor de zorgverzekering zijn ML en ik sinds 1 januari collectief via mijn werkgever verzekerd bij CZ.
Uiteraard zoals eerder vermeld, is nu het eigen risico weer naar beneden bijgesteld en heb ons uitgebreider verzekerd. Maandelijks zijn we nu 230 euro voor ons samen kwijt.
ik ben van plan om mijn hielspoor afdoende te laten behandelen. Met rust wil het niet overgaan, dus zullen er andere maatregelingen getroffen moeten worden.

In december heb ik tot en met kerstmis zo ontzettend veel gewerkt, dat ik heel erg aan vakantie toe was. Eigenlijk had ik 1 week, maar heb er nog een weekje achteraan geplakt. Nu hebben we met z'n allen tot 9 januari vrij.
Voor nu dus nog even mijn accu verder opladen.

Fijne week allemaal.

2 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's van een mooie vakantie.Tot 9 januari vrij is ook wel erg heerlijk. Geniet er maar lekker van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij ook de beste wensen. En wat een mooie trouwring heb je nu. Ik vind hem echt prachtig. En ook weer eens wat anders.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen