dinsdag 22 september 2015

Kleding kopen.

Eigenlijk klopt de kop van deze blog niet, want ik heb met mezelf de afspraak om de tweede helft van dit jaar geen kleding meer voor mezelf te kopen.
Uiteraard heb ik nog wel een jurk, jasje en schoenen gekocht voor de bruiloft van onze dochter, maar verder niks.
Het ziet er naar uit dat ik mijn doel ga halen, al heb ik wel een versleten spijkerbroek.
Dit is het eerste wat ik in januari (in de uitverkoop) ga kopen. Dan wil ik wel een merkbroek, want daar vind ik de pasvorm beter van en gaat langer mee.
Verder wil ik alleen maar kleding aanschaffen als deze vervangen moet worden of er een andere noodzaak is en dan nog het liefst in de uitverkoop. Tweedehands koop ik eigenlijk nooit.

Ik ben er inmiddels wel achter, dat ik makkelijk geld uitgaf aan kleding, tassen, schoenen, make up e.d. echte impulsaankopen dus.
Momenteel vind ik het juist kicken om geen impuls aankopen te doen, maar mezelf de vraag te stellen of ik het echt nodig heb. Vaak is het antwoord nee.
Dat trotse gevoel om niet te kopen is fijner dan het wel te kopen.
Met het geld wat ik hiermee bespaar los ik kortlopende schulden sneller in.
Daarna wil ik flink aan de buffer gaan werken.

Maak jij met jezelf afspraken of voornemens?

17 opmerkingen:

 1. Nee ik maak geen afspraken hier over met mij zelf omdat ik ronduit een hekel heb aan kleding kopen ;-) (vind winkelen zo wie zo niet leuk) dat doe ik meestal via internet en dan alleen als ik het echt nodig heb.
  Wat ook handig is, als je iets koopt om het bonnetje te bewaren heb je dan later toch spijt kun je het altijd terug brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat zijn mensen toch verschillend, maakt de wereld alleen maar mooier.

   Verwijderen
  2. Wat zijn mensen toch verschillend, maakt de wereld alleen maar mooier.

   Verwijderen
 2. Ik koop erg graag in de kringloop en schoenen van een merk wat me goed past op MP.

  Ik zit dan ook zeer ruim in de kleding. Vandaag de zomer voor wintercollecte verwisselden gekeken wat ik echt nog werl nodig is enn dat is een net vest. Fleecevesten te over maar geen echt nette voor op bezoek of zo. Daar wordt het dus naar uitkijken de komende tijd.
  Verder koop ik als het ook echt mooi is en ik zeker weet dat ik het zal dragen. Zo hou ik alles op peil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk zou ik ook eens in een kringloopwinkel moeten gaan kijken, is toch een drempel voor mij.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 3. Ik heb wel regelmatig plannen en doelen, maar moet wel eerlijk zeggen dat ik mezelf daar steeds aan moet blijven herinneren, anders zakken ze ook weer naar de achtergrond en daarmee vaak ook mijn inspanning rondom die doelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maak inderdaad ook afspraken dat ik enkel kledij koop tijdens de solden. En buiten die periode vermijd ik de winkelstraten, anders komt het niet goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geloof het niet echt. Maar ik 'moet' bijvoorbeeld wel elke dag hardlopen van mezelf, dus dat is toch ook wel een soort stilzwijgende afspraak met mezelf.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed dat je elke dag loopt. Hoelang loop je dan per keer? De afspraak om te lopen heb ik ook met mezelf, maar dan voor 2 of 3 keer per week.

   Verwijderen
  2. Wat goed dat je elke dag loopt. Hoelang loop je dan per keer? De afspraak om te lopen heb ik ook met mezelf, maar dan voor 2 of 3 keer per week.

   Verwijderen
 6. Ik heb afgelopen jaar juist het tegenovergestelde met mezelf afgesproken. Juist ook eens voor mij wat meer kleding kopen. Meestal schoot dat erbij in. Dit jaar heb ik, m.u.v. de kleding voor het feest, een paar vestjes gekocht, een broek, een paar blousjes (zomer en goedkoop) en een leuk stelletje, rok met blouse.
  Zoals je ziet is het gelukt en ga ik hier mee door. haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb afgelopen week mijn kleding opgeruimd, en gekeken wat ik écht nog nodig heb. Dat is eigenlijk alleen maar wat ondergoed, en misschien nog een of twee lange leggings, verder heb ik alles. Dat is best wel lekker!

  Echt afspreken dat ik even geen kleding koop doe ik niet. Wel kijk ik zo veel mogelijk bewust wat voor kleding ik écht nodig heb, en wat ik beter kan laten hangen.

  Wist je trouwens dat veel merk-spijkerbroeken in dezelfde lagelonelanden, in dezelfde fabrieken, door dezelfde mensen en met hetzelfde materiaal worden gemaakt als de goedkopere broeken? Het enige verschil is, dat er vervolgens een merkje op wordt gezet.

  Tweedehands kopen is sowieso leuk trouwens, als je de juiste (kringloop-)winkels treft. De ene heeft meer dan de andere, dat wel. We hebben er hier in de stad twee, en bij de ene hangt nooit iets leuks, bij de andere eigenlijk elke keer wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hoor van meer mensen dat de kringloop soms leuke dingen heeft. Moet ik toch eens over die drempel heen.

  BeantwoordenVerwijderen