zondag 19 juli 2015

Walnotenboom

In dit huis wonen wij nu bijna 18 jaar. De (grote) tuin was o.a. doorslaggevend  om dit huis te kopen. Nu geeft het de doorslag om te verkopen.
Onze kinderen zijn hier opgegroeid en uitgevlogen.

Toen we hier kwamen wonen, was er niks aangelegd. De tuin was moestuin geweest en was een zandvlakte. Doordat wij toen net een eigen bedrijf waren gestart met personeel, hadden we geen tijd voor een moestuin en hebben we stap voor stap een siertuin aangelegd. Er stond wel een walnotenboom, maar op een voor ons moeilijke plaats. Toch was ik van het begin af aan verzot op die noten, die in de herfst vielen en waar we de rest van het jaar van kunnen eten. Dus geprobeerd om een walnoot te planten op een betere plek achter in de tuin en jawel hoor er kwam een boom die na een paar jaar begon te dragen. Dus de oude kon gerooid  worden.
Vanmiddag  liep ik in de tuin en tot grote vreugde draagt hij dit jaar weer volop.
Nog 2 maandjes en dan kan ik elke dag weer rapen.

Dit jaar hebben we ook tomaten gezaaid en is nog gelukt ook. Als het zonnetje nog extra wil schijnen, kunnen we daar straks ook van genieten.

 Volg mij ook op facebook facebookgroep wegschuld



1 opmerking:

  1. Mmm walnoten, heerlijk! Volgens mij willen die hier op de Groninger klei niet groeien! Ik zie er tenminste nooit eentje. Jammer!

    BeantwoordenVerwijderen