Doelen 2016

dinsdag 7 februari 2017

Waar blijft de tijd??



Na de drukte sinds mijn vorige blog *Druk, drukker, drukst*  zijn we gewoon weer 2 weken verder !  De tijd vliegt echt dus.

Ik heb na die drukte eens even pas op de plaats gemaakt en wat langer vrij genomen dan gewoonlijk en voor mezelf op een rijtje gezet, wat de hoofdzaak en bijzaak is.
En kwam tot de conclusie om even gas terug te nemen om mezelf niet voorbij te lopen.

Voor mijn diensten in het MKC heb ik aangegeven hier mee te willen stoppen. Ondanks dat ik dit erg leuk vond, maar omdat deze diensten vast staan, is het elke maand steeds meer passen en meten om de boel verantwoord te plannen.
Deze week heb ik het dus heel anders aangepakt en aangegeven geen volledig gezin te willen draaien, omdat ik ook 2 nachtdiensten heb staan. Maar 3 dagen alleen hand en spandiensten doe.
Dus sinds gisteren stond ik weer in de wacht en mocht een gezin opstarten die na de bevalling thuis kwamen en daarna weer een wachtdienst tot 9:00 uur vanmorgen.
Hoe leuk wachtdiensten en dan met name de bevallingen ook zijn, was ik erg blij, dat ik nu niet uit bed gebeld werd voor een bevalling.

Gisteravond werd ik al ingelicht, dat er een gezin naar huis kwam, die vanaf vandaag een paar uur zorg per dag nodig had en hun voorkeur voor mij uitgesproken hadden.
Een erejob dus en voor mij even goed om wat meer rust te hebben.
Al kosten die paar uurtjes wel net zoveel energie, omdat het baby'tje overleden is.
Het baby'tje zou zwaar gehandicapt zijn en de ouders moesten een loodzware beslissing nemen.........
Na zaterdagochtend  als ik uit de nachtdienst kom van het MKC heb ik de rest van het weekend weer vrij ( hoe luxe, 2 weekenden achter elkaar !!)

Vorig weekend hadden we een etentje staan met vrienden met de AH-actie (2e menu gratis, voor degene die dit niet weten)
En zaterdag hadden we een verjaardagsfeestje.

Op zondag heel de dag bankhangen....heerlijk, na 2 werk-weekenden, even bijtanken.
Aankomend weekend een verantwoorde shop-date met ML.



Conclusie voor mezelf,

Soms is het even goed om mezelf voorbij te lopen, om daarna weer vol overtuiging op de rem te kunnen trappen en me daar niet schuldig bij te voelen.




Fijne week en alvast een fantastisch weekend allemaal.





1 opmerking:

  1. Jeetje dat is heftig, de minder leuke kanten van het beroep. Toch ook heel fijn dat ze specifiek om jou vroegen en dat je ze die stuen kunt bieden.

    BeantwoordenVerwijderen